Știrile zilei

Puntea de la Trestia, „Podul morții” din Indiana Jones

A început campania electorală, moment în care ies la lumină toate neregulile din administrație, iar opoziția încearcă așa cum știe mai bine să profite de ele. Asta nu înseamnă însă că problemele nu există, așa cum se întâmplă, de pildă, în comuna buzoiană Cozieni.

În „Indiana Jones – Temple of Doom” există o scenă în care Indy încearcă să traverseze un adevărat pod al morții, „The Rope bridge”, pentru a scăpa de urmăritori. Se spune că însuși regizorul Stieven Speilberg a fost înfricoșat de propunerea lui Harrison Ford, care s-a arătat dispus încă de la început să realizeze acea cascadorie care îi taie respirație până și ție, spectator.

În satul Trestia din comuna Cozieni, există o punte care te trimite cu gândul la podurile făcute din frânghii sau liane acum trei mii de ani sau, măcar, de senzația trăită atunci când se traversa pe ele. Cu siguranță nu este singura punte din județul Buzău aflată în această stare de degradare, dar asta nu înseamnă că ea nu reprezintă un pericol mortal pentru cei care o traversează zilnic.

Să ne amintim de cazul punții prăbușite acum șase ani la Tisău, din cauza scândurilor putrede. Cinci femei care traversau în acel moment au căzut în apa pârâului Cheia, dar au scăpat cu viață, însă cu multe zile de spitalizare.

Imaginile cu puntea de la Trestia au fost postate pe grupul de Facebook Comuna Cozieni, locul în care oamenii își spun oful în nădejdea că vor fi ascultați.

Video, AICI.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button