SIC COGITO

Quo vadis, Covide?

O nouă zi, o nouă raportare a autorităților sanitare din județul Buzău în criza coronavirusului. De câteva zile, numărul infectărilor gravitează în jurul valorii de 100, în timp ce medicii privesc îngrijorați cum saloanele de la ATI devin tot mai neîncăpătoare.

M-a întrebat un prieten dacă cifrele sunt făcute din pix. N-avem de unde ști, dar putem prezuma că sunt cât se poate de adevărate, câtă vreme ele sunt transmise de autorități, prin vocea Grupului de Comunicare Strategică.

Îi cred însă și pe oameni. La atâtea cazuri pe zi, raportate la populația județului Buzău, e cumva și legitim să te întrebi când îți va veni rândul. Fiindcă e clar că rata de infectare va crește, iar casele se vor goli pe măsură ce spitalele se vor umple.

De pildă, numai azi, 93 de cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost înregistrate de către DSP Buzău, în timp ce situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

  • Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 4646;
  • Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 3408;
  • Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 126;
  • Număr persoane în carantină la domiciliu: 1382;
  • Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 954.

Gândite să frâneze creșterea alertă a numărului cazurilor de infectare, restricțiile de mâine par o frecție cu Diana la un picior de lemn. Parcuri închise noaptea, circulație restricționată după ora 23:00, lacăt pe școli și pe localuri, dar mall-uri deschise, campanie electorală și alegeri în plină pandemie.

Pentru mine, toate semnalele indică spre un singur deznodământ: După 6 decembrie, scapă cine poate!

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: