SIC COGITO

Rămas-bun, Eduard! Iartă-ne că n-am putut face mai mult!..

Ne-a părăsit Eduard Constantin, tânărul de 22 de ani pentru care buzoienii au donat sânge în speranța că îi vor salva viața. Băiatul s-a stins la Spitalul Județean de Urgență Buzău, din cauza unui accident vascular.

Eduard, singurul copil al familiei Constantin, era un băiat liniștit. În urmă cu trei ani absolvise cursurile Seminarului Teologic „Chesarie Episcopul” din Buzău, fiind un copil apropiat de biserică. Locuia în Broșteni, lângă parohia la care, până nu demult, a slujit părintele profesor Manea Cristișor, mutat și el la Domnul.

În clasa a douăsprezecea, Eduard a suferit o intervenție chirurgicală după ce un vas de sânge de la nivelul nasului i-a plesnit, cauzându-i o hemoragie masivă. Greul a trecut și nimeni nu se aștepta ca băiatul să aibă mai probleme. Asta până miercuri seară, când vestea a căzut ca un trăsnet:

Eduard a început să se simtă rău și a ajuns în stare gravă la spital. Analizele preliminare aveau să scoată la iveală că suferise un accident vascular, 60% din creier fiindu-i inundat cu sânge. Singura speranță a familiei era intervenția chirurgicală, posibilă doar după remiterea cheagurilor de sânge și ieșirea din coma indusă.

A reacționat bine la tratamentul cu plasmă și toată lumea spera că va fi bine. Pe măsură ce donatorii soseau la Centrul de Transfuzii din Buzău, starea lui Eduard se agrava. Ieri dimineață a făcut un nou atac, iar până seara creierul său era inundat cu sânge în proporție de 80%. Aseară, monitorul la care era conectat a început să țiuie..

Inima tânărului s-a oprit înainte ca minunea la care sperau toți să se producă.

Cum să scapi cu viață într-o țară în care nu mai există nimic în afară de COVID?… Ce șanse să ai într-un sistem medical aflat el însuși în comă indusă, subfinanțat și înțepenit în timp? Cum să-ți mai păstrezi speranța, când zeci de spitale județene nu au secție de neurochirurgie, iar unele ture n-au nici medic neurolog?..

Rămas-bun, Eduard! Iartă-ne că n-am putut face mai mult!..

(Cosmin Șontică)

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. Sincere condoleanțe,familiei. Un copil deosebit,un prieten foarte bun,un om educat. Tristețe fără margini.
    Dumnezeu să îl odihnească!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: