AdministrațieCORONAVIRUS

Rău așa, rău așa! RECLAMAȚIE la adresa primarului Toma

„Pentru unii, mumă, pentru alții, ciumă.” Dorința Primăriei de a încuraja practicarea sportului de masă prin deschiderea terenurilor de sport din incinta școlilor s-a soldat cu aprecieri din partea multora, dar și cu săgeți țintite direct spre edilul Constantin Toma. Într-o postare publică, o buzoiancă îi reproșează primarului că deschiderea terenurilor de sport este o măsură neinspirată, deoarece tinerii bat mingea toată ziua, deranjându-i pe vecini.

În mesajul postat pe domnuleprimar.ro,  buzoianca se plânge de gălăgia produsă de copiii și tinerii care se joacă zi lumină pe terenul de sport de la Școala nr. 10, cam singurul loc în care se poate face mișcare în cartierul Mihai Viteazul:

„Buna ziua, domnule primar! Am si eu o nelamurire: Am inteles ca ati dat voie sa se joace pe terenurile de sport ale scolilor pe timpul vacantelor. Asa este? Daca da, va invit sa stati o zi la mine in casa, langa scoala 10/in Mihai Viteazu sa vedeti daca puteti de galagie si busituri de mingi. Pe noi ne-ati intrebat cand ati luat decizia asta? De ce nu faceti un teren de sport in fata la Beta, ca aveti loc, daca tot incurajati sportul. Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastră.”, a scris Ramona Nicoleta Mărunțiș, o buzoiancă din cartier.

„Viata e complicata! Am fost si noi odata copii! Sa-i lasam sa faca cat mai multa miscare. Avem in vedere sa imbunatatim rapid baza sportiva si practicarea sportului in orasul nostru. Va multumesc pentru intelegere!”, a răspuns edilul municipiului.

 • „Am fost înjurați și dați afară!”

Pe de altă parte, un cititor al publicației noastre s-a plâns, zilele trecute, că personalul Școlii Gimnaziale nr. 10 i-a alungat pe el și pe amicii săi de pe terenul de sport, acolo unde ar fi vrut să se joace:

„Azi, 28.08.2017, am intrat in incinta terenului de sport al scolii nr. 10 „P.H. Zangopol”. Eram bucurosi pentru că citisem pe net de deschiderea terenurilor pentru copii. Din păcate, am fost injurati si dati afara de domnul administrator, iar directoarea a strigat: „Plecati, plecati continuati-va drumul!”. Am apelat la apelul de urgenta al Politiei Locale Buzau, la numarul 0238 955, si am spus tot ce se intamplă, iar raspunsul a fost că este un ordin de siguranta interioară și, dacă nu vrea directoarea, nu o sa intram pe terenul de sport.”, ne-a scris tânărul.

Contactat de Reporter Buzoian, viceprimarul Ionuț Apostu a precizat că punerea în aplicare a Hotărârii Consiliului Local de luna aceasta mai are de parcurs câțiva pași procedurali. Astfel, în următoarele zile, Prefectura ar trebui să emită avizul de legalitate, după care directorii unităților de învățământ vor fi notificați și informați cu privire la decizia de a pune la dispoziția copiilor și a tinerilor bazele sportive ale școlilor.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

3 comentarii

 1. „Pe noi ne-ati intrebat cand ati luat decizia asta? De ce nu faceti un teren de sport in fata la Beta, ca aveti loc, daca tot incurajati sportul.”

  Mărunțiș, dar de ce nu mergi tu la Monteoru, să te cazezi pe acolo, unde este doar liniște? Puteam să jur că vor apărea astfel de reclamații tâmpite, odată cu adoptarea acestei măsuri. Nu înțeleg de unde gândirea asta, referitor la noi, tinerii, din acest oraș, cuprinzând orice aspect … Vara este pe sfârșite, să vedem ce tulburări ale liniștii publice mai reclamați. Încercați puțin să vedeți lucrurile într-un orizont mai amplu, nu mai priviți doar în față!!

 2. Să mergi tu să te cazezi la Monteoru arogantule . Oamenii au dreptul la liniște în locuința lor. Practicarea sportului trebuie sa se facă civilizat, cu respectarea celor din jur și nu haotic. Crezi că dacă sunteți tineri aveți dreptul la orice, oricând, oriunde? Dl primar trebuie să gândească mai bine anumite măsuri și la consecințele lor.

  1. Nu o să fac o amplă discuție din treaba asta, pentru că știu oricum că am dreptate … și da, avem dreptul la orice, oricând, oriunde.
   Afirmați că „Practicarea sportului trebuie să se facă civilizat”, iar mai sus îl invitați pe domnul primar la dvs. acasă pentru a vedea dacă dumnealui suportă „bușiturile de mingi” … Nu prea văd legatura dintre civilizație și zgomotul produs de impactul când o minge lovește un gard.
   Îmi mențin ideea scrisă și mai sus: încercați puțin să vedeți lucrurile într-un orizont mai amplu, nu mai priviți doar în față!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button