Social Știrile zilei

RĂZBOIUL GARAJELOR | Veste de ultimă oră dinspre Primărie

Subiectul demolării garajelor din jurul blocurilor și al valorificării terenului de sub ele pentru a crea noi locuri de parcare a costituit o adevărată minge de foc deopotrivă pentru Primărie și pentru proprietari. Dacă inițial se arătaseră intransigenți față de aceste construcții, edilii buzoieni au acceptat să negocieze și să îi mai păsuiască pe deținătorii garajelor.

Trebuie spus din capul locului că proprietarii acestor construcții se împart în două categorii: cei care și-au făcut proiecte pentru garaje, au acte în regulă și plătesc un impozit anual la Primărie și cei care și le-au ridicat cu de la sine putere, pe spații verzi sau în zone interzise, fără să aibă măcar autorizație de construcție.

În zona străzii Bazalt, acolo unde viceprimarul Andrei Neder a mers ieri să discute cu oamenii nemulțumiți, 13 din 15 garaje au toate actele în regulă și nu încurcă pe nimeni, existând, pe lângă acestea, locuri de parcare suficiente. Așa se face că rezultatul negocierilor de ieri a fost în favoarea proprietarilor, ei primind garanția că nimeni nu se va atinge de garajele lor până în momentul în care zona va intra în sistematizare.

De altfel, luna trecută, deținătorii de garaje de pe Bazalt fuseseră notificați să-și strângă lucrurile, urmând ca, în scurt timp, construcțiile să fie demolate. Revoltați, locatarii au mers în audiență la primarul municipiului, Constantin Toma.

De altfel, în ultima ședință de consiliu, edilul șef a lăsat să se înțeleagă faptul că demolarea garajelor va putea suferi amânare pentru o perioadă, timp în care proprietarii se mai pot bucura de aceste spații.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

1 comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Un garaj ocupa 2 locuri de parcare, cel putin: un loc garajul, un loc in fata (nu poti bloca accesul), plus diferenta care apare la demolare (una e sa tragi o linie, alta e sa ai pereti). Daca vrei garaj stai la curte. Nu ai unde tine mobila veche sau butoiul cu vin ?

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

Colectează selectiv!

/* ]]> */