ARTICOLUL ZILEI

RĂZBOIUL NERVILOR | Patru angajați de la Permise și Înmatriculări au intrat în concediu medical

Joaca de-a șoarecele și pisica dintre conducerea și angajații Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (SRPCIV Buzău) a trecut la un nou nivel, săptămâna trecută, atunci când patru angajați au intrat în concediu medical în același timp, lăsând serviciul cu numai doi lucrători. Cum era de așteptat, orgoliile din instituție s-au repercutat tot asupra cetățenilor, nevoiți să aștepte pentru un serviciu și cinci ore.

Potrivit prefectului județului Buzău, neînțelegerile dintre conducerea și angajații SRPCIV ar avea rădăcini mai vechi și ar fi pornit tocmai de la lipsa de comunicare. Șeful serviciului are 36 de ani și este venit la Buzău de la IPJ Dâmbovița. El ar fi intrat în conflict de opinie cu angajații, unii dintre ei și cu zece ani mai mici. Prefectul este de părere că vârsta destul de fragedă a angajaților, precum și funcțiile importante, alimentează orgoliile și dau naștere situațiilor tensionate: „Când ești tânăr, sângele este mai fierbinte, așa. Când mai crești, te mai domolești”:

Săptămâna trecută, o nouă etapă a conflictului dintre șefi și angajați a însemnat un nou test de răbdare pentru buzoienii veniți să își rezolve problemele. După ce au avut de așteptat și două luni pentru o programare, oamenii s-au trezit în fața ghișeelor închise. De parcă situația de la SRPCIV nu ar fi fost un dezastru (despre asta am scris aici), încă patru angajați au intrat în concediu medical. A fost vorba despre un complot al angajaților de la Permise și Înmatriculări împotriva șefului serviciului, este de părere conducerea Prefecturii.

În legătură cu situația de la Permise și Înmatriculări, adevărul, negru pe alb este următorul: în dimineața zilei de marți (16 august, nr.), patru colegi examinatori nu s-au mai prezentat la serviciu sub justificarea unor afecțiuni medicale. Ca să înțelegeți ce înseamnă patru, vă spun că noi avem opt examinatori. Jumătate dintre examinatori nu s-au mai prezentat la serviciu sub această justificare a concediului medical. Eu aveam informații despre o astfel de activitate. Nu puteam lua cine știe ce măsuri, pentru că trebuia să aștept să se confirme. Am încercat să aduc oameni din concediu, din păcate mi-au comunicat că sunt plecați pe bune, în concediu cu familia”

(…)

„Să spunem că argumentul medical are așa ceva alibiuri: unul că-l doare capul de la aerul condiționat, unul că îl doare un tendon, altul că nu mai poate să suporte unghia încarnată, deci niște chestii puerile pe care doar niște copii mici le pot face. Au urmărit să creeze un scandal mediatic la acest serviciu de Înmatriculări și Permise, cu o lipsă totală de responsabilitate și respect față de cetățeni. Au urmărit ca acest scandal să se spargă în capul conducerii Prefecturii și în capul șefului de serviciu, domnul Ioniță. Ioniță e un tip poate uneori prea rigid, dar e un tip care dorește să mențină cu orice preț reduta integrității și, probabil, pentru că e tânăr îi deranjează, nu știu.”, a declarat prefectul județului Buzău pentru Șansa News.

Între timp, lucrările de renovare a noului sediu de pe strada Simila se apropie de sfârșit. Deși era preconizat termenul de 1 septembrie pentru mutarea în noua locație, se pare că problemele apărute pe fondul precipitațiilor crescute din ultimele zile, au generat infiltrații în subsolul imobilului. Noua clădire va fi mult mai spațioasă, astfel încât să facă față unui serviciu în prezent suprasolicitat, aflat pe strada Chiristigii.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button