Știrile zilei

Războiul taximetriștilor cu Primăria | Luni s-ar pregăti un protest de proporții

La Buzău, relațiile dintre taximetriști și primărie au intrat în era glaciară, după ce mai multe stații de taxiuri au fost desființate sau mutate în alte zone. O soluție nu s-a putut găsi nici măcar la masa negocierilor, în timp ce taximetriștii nemulțumiți organizează protest după protest.

Astăzi, câteva zeci de taximetriști buzoieni și-au dat întâlnire în parcarea de la Kaufland Eroilor, după care au pornit într-un marș al nemulțumirii pe principala arteră a orașului. În scurt timp, cozile de pe bulevardul Unirii i-au scos din sărite pe participanții la trafic.

Ulterior, câțiva reprezentanți ai taximetriștilor ar fi mers să ceară ajutor la Prefectură, însă au plecat de acolo exact cum s-au dus, pentru că instituția de la „Casa Albă” nu are nicio competență în acest sens.

Surse din rândul taximetriștilor au declarat, pentru ReporterBuzoian.ro, că se fac demersuri pentru organizarea unui protest în prima zi a săptămânii viitoare, atunci când pe străzile orașului ar urma să iasă sute de taximetriști.

Nemulțumirea acestora pornește de la desființarea stației de taxiuri de pe Unirii, din zona Mc Donald’s. Reprezentanții municipalității au explicat că proiectul de reconfigurare a arterei rutiere nu mai prevede o stație de taxiuri în acea zonă, însă șoferii nu pot accepta decizia nici în ruptul capului. În plus, în fostul sediu al Companiei de Apă se va muta, în curând, Casa Căsătoriilor, iar parcarea din față îi va fi rezervată în totalitate.

Până la această oră, nu am putut verifica informația potrivit căreia reprezentanții taximetriștilor au solicitat și obținut aviz pentru protestul de luni. Vă vom ține însă la curent cu evoluțiile în acest caz.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button