Știrile zilei

Razii de amploare, în județul Buzău!

Polițiștii sunt zilnic în teren pentru siguranța buzoienilor

În data de 23 aprilie a.c. peste 250 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Judetean Buzău, cu sprijinul efectivelor Inspectoratului General al Poliției Române au desfășurat acțiuni de amploare pe raza municipiului reședință, pe raza municipiului Râmnicu Sărat, dar și pe raza comunelor Râmnicelu, Grebănu, Smeeni, Padina, Scutelnici, Glodeanu Sărat și Glodeanu Siliștea.

Polițiștii au verificat modul de respectare a reglementărilor legale instituite în perioada stării de urgenţă și au  acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităţilor pe toate palierele, fiind angrenaţi în activități polițiști din toate domeniile de competență.

Au fost constituite dispozitive de ordine și  siguranță publică, pentru verificarea   respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare, dar și pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică în general.

În intervalul de referință 84 dintre persoanele aflate în izolare la domiciliu în zona vizată de controale au fost verificate de polițiști.

Totodată, au fost oprite în trafic pentru control aproximativ 600 de autovehicule și au fost verificate aproximativ 1300 de persoane cu privire la respectarea interdicției de deplasare, după cum este prevăzut în ordonanţele militare.

De asemenea, polițiștii de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală și protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, context în care au efectuat controale la 15 operatori economici si au aplicat 8 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990. Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de aproximativ 700 lei (dezinfectant).

În total au fost aplicate 278 de sancţiuni contravenționale, dintre care 125 pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, 125 pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier și restul pentru alte abateri.

În cadrul activităților desfășurate în trafic au fost reținute 17 permise de conducere și retrase 12 certificate de înmatriculare. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de peste 239.000 lei.

De asemenea, polițiștii au constatat 11 infracțiuni (fals, uz de fals și conducerea unui autoturism neînmatriculat) și au pus în executare 12 mandate de percheziție domiciliară în cadrul unor dosare ce privesc persoane bănuite de săvârșirea unor fapte penale, cercetările urmând a fi continuate de polițiști în vederea clarificării întregii activități infracționale a bănuiţilor.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare pe raza județului Buzău, echipajele de polițiști  acționând permanent în sistem integrat pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, prevenirea și limitarea răspândirii virusului COVID-19, dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: