ARTICOLUL ZILEIȘtirile zilei

Reacția Trans Bus, după apariția în public a înregistrării unui șofer

Reacție promptă a conducerii Trans Bus, după apariția, în spațiul public, a unei înregistrări video în care un șofer vorbește despre condițiile din ce în ce mai grele de muncă de la societatea de transport în comun.

Totul a început după ce pagina de Facebook Știri din Surse Buzău a publicat un videoclip în care un șofer angajat la Trans Bus are o atitudine critică față de societatea de transport a municipalității. În înregistrare, șoferul vorbește despre scăderea salariului și despre condițiile vitrege din unele autobuze.

El susține că șoferii sunt chemați de două ori pe zi la serviciu, dimineața și după-amiaza, iar banii sunt tot mai puțini: „S-au înmulțit fracținatele, adică venim mai multe ore la muncă și primim mai puțini bani. (…) Ne este foarte greu”, a spus bărbatul.

Stai un program de opt – zece ore pe o piatră. Ăla nu e scaun. Un scaun rigid, nu se lasă, nu se saltă, nu lansează. Coloana noastră e pusă în joc; sănătatea noastră e pusă în joc. Am condus patru zile pe frigider; ăluia nici măcar autobuz nu pot să-i spun. Am stat de sărbători cobză. Fiind eu răcit, le-am dus cadou copiilor mei…răceală. Noi, de sărbători, am stat pe ceai și pe pastile.”, s-a plâns șoferul.

Bărbatul le-a mulțumit sincer reprezentanților Trans Bus că i-au dat posibilitatea să lucreze la această companie, dar a făcut un apel către conducere să îmbunătățească situația angajaților.

Întâmplător sau nu, ieri au început să apară, în unele publicații, informația conform căreia Trans Bus va mări salariile. Este vorba despre o creștere de 11%,

„o măsură de protecție pentru salariații noștri la valul de scumpiri. Astfel, de la 1 ianuarie 2022, salariul se va majora cu 11 la sută”, potrivit directorului Gică Toader.

Tot zilele acestea a fost anunuțată și intrarea, în flota Trans Bus, a primului primul dintre cele 13 autobuze electrice alocate Buzăului. Noile autobuze le vor scoate din uz, în primăvară, pe cele marca BMC, ușor de recunoscut după culoarea galbenă.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: