Știrile zilei

Reacții ale buzoienilor, după imaginile cu Unirii având o singură bandă pe sens

Buzoienii au reacționat masiv în urma apariției în spațiul public a imaginilor ce prezintă noua configurație a bulevardului Unirii. Cei mai mulți dintre cei care au comentat sunt de părere că o singură bandă pe sens va duce, indubitabil, la blocaje rutiere.

La începutul săptămânii, primarul municipiului Buzău a prezentat o simulare grafică asupra configurației rutiere de pe Unirii după ce proiectul de reabilitare și modernizare se va fi terminat. Din imagini reiese că mașinile vor avea o singură bandă pe sens, în timp ce autobuzele primesc o bandă specială, pe mijlocul bulevardului.

De altfel, viziunea edilului buzoian provind dezvoltarea infrastructurii este cunoscută: Constantin Toma își dorește un oraș verde, un oraș al viitorului, în care bicicleta și transportul în comun să înlocuiască, treptat, mașina personală.

Viziunea sa este suținută de numeroși buzoieni care își doresc un oraș mai aerisit și mai prietenos cu mediul. Sunt însă și certățeni ai urbei care susțin că această strategie nu se pliază deloc pe nevoile șoferilor sau, cel puțin, nu ar trebui aplicată pe Unirii.

Comentariile în acest sens sunt numeroase, iar toate au un numitor comun: valorile uriașe de trafic și subdimensionarea arterei care traversează orașul de la nord la sud:

Și mașinile care se parca înainte unde vor dispărea?! Sunt care au și 5 mașini de familie! Atunci sa vezi democrațiile! – Marian Ilie


La prima vedere este cel mai prost proiect de reabilitare a unui bulevard care leaga nordul cu sudul, cel mai circulat, si tu administrator(primarie) il ingustezi? Va fi un calvar😪Neagu Marian


Pentru mașini rămâne doar o banda pe sens , câte autobuze sunt de au nevoie de benzi speciale , doamne ferește , o sa fie aglomerație maxima  – Coman Dumitru


O singură bandă pentru mașini va fi o coadă lungă din nord până în sud. Ceaușescu făcea bulevarde cu linie de tramvai și 2 benzi pe sens și erau 15% din mașinile care sunt acuma – Ovidiu Georgescov


Practic, toata aglomeratia de masini mici se muta pe o singura banda (in zona Bisericutei Copiilor fiind acum 3 benzi). Fluidizarea traficului unde este? – Costy Mircescu


Voi realizati ce blocaje vor fi cu 1 singura banda pe sens? La orele de varf, se circula greu chiar cu 3 benzi pe sens! Cine a realizat proiectul, cu siguranta este de pe la țara de pe undeva, unde-i circula 2-3 masini pe ulița! – Alexandru Daniel Mircescu


Zilele trecute, primarul Constantin Toma a făcut public un filmuleț care prezintă imaginea de acum a bulevardului Unirii și modul în care va arăta el după finalizarea lucrărilor de reabilitare și de modernizare. În postarea sa, edilul-șef vorbește despre necesitatea încurajării mersului cu autobuzul în detrimentul mașinii personale, despre mersul cu bicileta și pe jos. Primarul Buzăului recunoaște că șantierele provoacă disconfort, dar că acestea sunt „ultranecesare pentru un oraș modern”:

„Pe măsură ce înaintăm cu proiectele de infrastructură stradală, apar și discuții legate atât de oportunitatea acestor investiții, dar și de faptul că vom avea, de exemplu, piste speciale pentru autobuze și asta ar bloca totul. Pentru a avea un oraș cu o bună mobilitate, dar și mai puțin poluat, am ales să favorizăm mersul cu autobuzul, cu bicicleta și pe jos.

Bineînțeles că vom avea și parcări, dar atunci când ne deplasăm, trebuie să o facem în condiții de siguranță și într-un timp mai scurt. Vă voi prezenta mai jos, un filmuleț despre Bulevardul Unirii, în care am suprapus două imagini, una luată cu drona, zilele trecute și a doua din proiectul tehnic, care se execută acum, de către firma Strabag.

Joi, vom avea o ședință pentru strada Transilvaniei, cu toți factorii implicați, pentru a găsi cea mai bună soluție, în consonanță și cu angajamentele luate pe proiectul finanțat de la U.E., aici.

Voi reveni până vineri cu un raport filmat, de la fața locului, pentru toate cele 3 mari străzi ale Buzăului: Unirii, Industriilor și Transilvaniei, aflate în lucru în acest moment. Aceste proiecte sunt realizate de specialiști în domeniu și au primit aprobarea de la toate forurile care se ocupă cu finanțări europene! Îmi cer scuze dacă aceste șantiere provoacă și disconfort, dar sunt ultranecesare pentru un oraș modern!”, a scris primarul Buzăului pe Facebook.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

7 comentarii

  1. presupun ca transportul in comun va fi gratis sau vor exista bilete ca in Bucuresti – cu valabilitate orara – ca sa poti schimba cateva autobuze pentru a ajunge unde doresti ( fara masina)

  2. Perfect mai dom primar ,cu autobuzul vara cand mori de cald si mai ales acum pe timp de pandemie inghesuiti ca dracu ,cu bicicleta ,mai ales iarna ,si pe jos perfect si vara ,cand te bate soarele in cap la 40 de grade si iarna cand te sufla vantul in fund! Curat murdar coane Fanica ,doar traim la Mediterana!

  3. presa buzoiana e aservita total incompetentilor de la PSD …. rusine ba ……. lasati comentariile acolo unde le pune omul nu ii mai lasati pastia alde toma si ciolacu sa se imbete cu apa rece ….. apoi o sa vina toma iar dupa niste alegeri si o sa banguie votul urii votul urii …… el din ziarele voastre vede ca toma si PCR pardon PSD sunt iubiti la maxim chiar si de minore cu voie sau fara de voie ….

  4. Nu exista umilinta mai mare pentru cetatenii acestui oras decat actiunile acestei administratii! Nu se poate asa ceva! Nu a inteles nimic din scorul catastrofal de la referendum! Partidul ar trebui sa inteleaga ca va pierde masiv pe mana acestui primar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: