ARTICOLUL ZILEIȘtirile zilei

RECORD: Câți bani a încasat Primăria Buzău de la Drăgaica 2022

După doi ani în care nu a putut fi organizat din cauza pandemiei generate de coronavirus, festivalul Drăgaica a atins un nou record: Peste 200.000 de oameni au trecut pragul târgului cu tradiție seculară, bucurându-se de muzica, distracțiile și deliciile culinare de aici.

Numai din chirii, organizatorii Drăgăicii au obținut 637.021 de lei, în timp ce din bilete au fost încasați aproape 3.5 miliarde de lei vechi.

Încasările din bilete aproape că s-au dublat față de ediția din 2019, atunci când Primăria a obținut venituri totale de 189.218 lei din taxa de acces. De asemenea, și numărul vizitatorilor plătitori de bilet a fost în creștere: de la 94.609 (în 2019) la 114.200.

Per total, Drăgaica 2022 a fost un succes, cu încasări record și cu peste 200.000 de oameni care au trecut pragul târgului în perioada 9-26 iunie 2022.

Bugetul alocat de municipalitate pentru organizarea ediției de anul acesta a fost de aproximativ 14,5 miliarde de lei vechi.

Peste 200.000 de oameni faini au fost în Drăgaica Buzău în perioada 9-26 iunie.
Vă mulțumim! Pentru energie, pentru că ați dus mai departe tradiția celui mai vechi târg din România, pentru că ați dansat și v-ați bucurat, pentru că s-a dus vestea și au venit oameni din multe alte localități, pentru că ați susținut comercianții locali.
💚Cu peste 25% mai mulți vizitatori față de ediția precedentă și
💚Cei mai îndrăgiți artiști ai României la Buzău.

Mulțumim tuturor celor alături de care s-a reușit acest eveniment emblematic al Buzăului : direcție artistică , sceno-tehnică, Piețe, Târguri și Oboare, Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” Buzău, echipa de media & promovare, fotografi, voluntari ❤️
Continuăm o vară plină de evenimente culturale #deneuitat.” a scris viceprimarul Oana Matache pe Facebook.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

7 comentarii

 1. Ce le mai ametesti Cosmine!Miliarde vechi ,sute de mii noi….!Deci cheltuim 1 400 000 ,incasam 1 000 000 si suntem capitalisi ,nu???

 2. 200.000 in cate zile? 14, 15? Asadar, media, sub 20.000/zi. La cati 2 lei biletul? Plus gratuitati. Despre succesul cultural, ce avem de spus? Prestatia Deliei, o superbitate. Per total, halal succes! Orice comuna din Romania ar fi mandra cu asa ”festival”. Neversea cica anul asta nu se face, in semn de supunere si inferioritate cu Dragaica. Cu drumurile ne-a rezolvat Apostu, acum urmeaza Matache sa-si implineasca meandrele cu banii publici. O, dar cum sa nu meritam tot ce ni se intampla?!?

 3. Ia stai asa sa vedem dac-am inteles!

  Deci onor primaria a scos din buzunar, pentru organizare, 14.5 miliarde ROL, adica 1.450.000 RON ?
  Dupa ce s-a incheiat distractia, onor primaria a tras linie si-a zis asa :
  • 637.021 RON din chirii
  • 342.600 RON din bilete
  Avem, asadar, un total de 979.621 RON incasari.
  Revenim la ipoteza, cheltuieli de 1.450.000 RON, scadem incasarile si ajungem la concluzia ca onor primaria Buzau a cheltuit, DIN BANII NOSTRI, 470.379 RON. Impartim, grosier, la 5 si descoperim ca onor primaria a „scapat” de 94.075,8 EUR in cele 17 zile de Dragaica.

  Acum eu, ca un carcotas care ma aflu, vin si intreb : ce putea face onor primaria Buzau cu banii astia, in loc sa-i dea pe paranghelie? Mai ales ca, si-o sa sune neplacut, plata e facuta din banii buzoienilor, in timp ce paranghelia a fost pentru toti cetatenii planetei. Intelegeti ideea….

  Nu era mai inteligent ca primaria sa puna terenul la dispozitia unui privat (un privat prieten, nu asa, orice privat, asta se subintelege) care sa se ocupe de organizare si care sa plateasca o chirie de bun-simt catre primarie, urmand a recupara cheltuiala de la vizitatori si expozanti? Pai noi, la cat suntem de „rupti”, avem de dat 94 DE MII DE EURO pe 17 zile de circ, muzica si mici? In timp ce orasul este UN DEZASTRU? In timp ce exista copii la cersit pe strazi!

  Nea Costel, mai priceputule, cu 10 euro pe zi hranesti un om cu 3 mese. 100 de oameni inseamna 1000 euro/zi, 3 LUNI inseamna 90 de mii de euro. Asta ai facut, managerule de exceptie, ai cheltuit banii pe prostii in loc sa hranesti 100 de amarati timp de 3 LUNI! SI n-o sa crezi da’ cam asta tre’ sa faci tu, sa ai grija de oameni, nu sa faci paranghelii pe care le-ar putea face privatii din banii lor fara nici o problema. Da’ de unde sa stii tu…n-ai tu treburi de-astea, educatia ta nu-i despre oameni, este despre un bine superior inchipuit de niste trepanati rosii….

  PS. Stai linistit, Costele, tu apari in continuare la televizor si zi-le alora despre nimic ca vorba aia, ei nu te cunosc!

  1. Ba …, faptul ca primaria face asa spectacol nu e bine, nu? Iti convenea sa platesti un bilet de 200-300 de lei ca la celelalte festivaluri cum e Untold sau BeachPlease? Taci … din gura de ratat, a fost un festival pentru toata lumea si mai ales pentru Buzoieni si daca vrei sa mai intelegi ceva, in Buzau deja se investeste enorm de mult pentru a fi un oras mai frumos asa ca iti mai zic inca odata, taci in….

   1. Pe tine te tine tomita in cusca sau ai boxa sub cerul liber?
    Ham-ham, catel nazdravan!
    Apropo, aduci ziarul dimineata?

    La modul serios : daca vrei distractie, te distrezi pe BANII TAI. Pe BANII NOSTRI, AI TUTUROR, trebuiesc facute lucruri care sa fie utile TUTUROR. Dar nu ma astept sa intelegi ceva dat fiind faptul ca iti inteleg convingerile. Atat se poate, e ok, nu-ti face griji.

 4. Unul caruia ii place mocangeala de 2 lei, la propriu, il face pe altul care ar plati, prezumtiv, 2-300 lei, ratat. E important de inteles asta, pentru ca e mai usor de asimilat urmatoarea afirmatie cum ca in Buzau se investeste enorm de mult pentru a fi un oras mai frumos. Nu util, nu cosmopolit, nu linistit, nu curat! Sa fie frumos! Urmasii Daciilor cu oua kinder loveste profund, ca-s inca multi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: