Știrile zilei

Record de viteză pe E85!

Un bucurestean a rămas fără permis şi a primit o amendă de aproape 3.000 de lei după ce a fost prins de radar cu peste 200 km/h în judeţul Buzău. În ultimele 24 de ore, poliţiştii buzoieni au depistat 91 de  conducători auto care au depăşit viteza regulamentară.

Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării zece permise de conducere, dintre acestea, şase fiind pentru depăşirea cu peste 50 de km/h a vitezei corespunzătoare segmentului de drum tranzitat.
Viteza maximă a fost înregistrată miercuri pe DN 2 E85, în afara localităţii Racoviţeni, când poliţiştii buzoieni au depistat un bucureştean în vârstă de 52 de ani, care circula cu viteza de 207 km/h.
Faţă de acesta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă de 2.900 de lei, precum şi măsura complementară de reţinere a permisului de conducere.
[highlight]”Poliţia Rutieră nu are normă de amenzi! Scopul nostru este să prevenim accidentele de circulaţie, pentru ca nimeni să nu fie rănit sau ucis pe drumurile publice, în evenimentele rutiere”[/highlight], se arată într-un comunicat al IPJ Buzău.
Limitele maxime de viteză stabilite prin Codul rutier sunt:
• în localităţi: 50 km/h (poate fi şi o limită superioară, însă nu mai mare de 80 km/h, sau una inferioară, dar nu mai mică de 30 km/oră);
• în afara localităţilor:
– 130 km/h pe autostrăzi;
– 100 km/h pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene;
– 90 km/h pe celelalte categorii de drumuri

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.