Social

Record negativ | Buzăul, județul din România cu cei mai mulți șomeri

Buzău este județul cu cu cea mai mare rată a şomajului, 7,15%, conform unui clasamentul publicat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Mai precis, la finalul primelor opt luni ale anului în curs au fost înregistrați 12.280 de şomeri.

Buzăul a început anul 2020 cu o rată a şomajului de 6,58%, însă înregistrarea celor 984 de noi şomeri a făcut ca opt luni mai târziu rata şomajului să ajungă la 7,15%, cea mai mare din ţară.

De altfel, judeţul Buzău se află printe primele din ţară şi când vine vorba despre şomerii neindemnizaţi, mai exact, 10.097.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat pe Facebook că, din punctul său de vedere, creșterea indemnizației de șomaj nu este o prioritate imediată, deoarece persoanele care au rămas fără loc de muncă ar avea mai degrabă nevoie de recalificare.

Reacția acesteia vine în contextul în care reprezentanții Blocului Național Sindical (BNS) au cerut, recent, Guvernului să ia în calcul creșterea indemnizațiilor de șomaj.

„Și acum răspund și aici unui punct ridicat astăzi (miercuri, n. red.) de BNS în noua rundă de consultări. Ne vom consulta în continuare însă, astăzi, când sunt întrebată despre creșterea cuantumului indemnizației de șomaj, spun că nu ar fi prima prioritate. Știu că este nevoie de sprijin pentru cei care și-au pierdut locul de muncă dar sunt tentată să îi ajut să fie cât mai puțin dependenți de indemnizația de șomaj. Mai degrabă, aș susține recalificarea lor imediată, i-aș susține cu tot ceea ce trebuie pentru a-și găsi, în cel mai scurt timp, un loc de muncă. Oamenii trebuie să fie în activitate. Sindicatele ar trebui să susțină această abordare”, a scris Violeta Alexandru, luna trecută, pe Facebook.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button