Știrile zilei

Minune! Niciun caz de gripă la Buzău, în sezonul rece

Este primul an în care Buzăul nu înregistrează niciun caz de gripă. În schimb, a înregistrt aproape 10.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Statistică îmbucurătoare pentru autoritățile sanitare din Buzău. Iarna aceasta, DSP nu a înregistrat niciun caz de gripă. Prin comparație, anul trecut au fost confirmate de testele de laborator peste 500 de cazuri.

Anul acesta, iarna a trecut fără nici un caz de gripă la Buzău. Deși testări s-au făcut atunci când la medic au ajuns persoane cu simptome de infecții respiratorii, gripa nu a făcut nici o victimă în județul nostru.

În schimb, testări masive s-au făcut pentru SARS-CoV-2, virusul care a făcut ravagii în România și în întreaga lume. Numai la Buzău, aproape 10.000 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus, 268 dintre ele pierzând bătălia cu boala.

În ceea ce privește gripa, specialiștii sunt de părere că ea ne-a ocolit tocmai pentru că am purtat mască, ceea ce a împiedicat răspândirea si a celorlalte virusuri, nu doar a celui de care ne temem cel mai mult in această perioadă.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button