Economic

Reguli stricte pentru covrigii de Buzău și cârnații de Pleșcoi

Consumatorii români vor putea deosebi produsele tradiţionale autentice de cele false, după ce autorităţile au schimbat legislaţia privind atestarea acestor produse. covrigi_de_buzau

Astfel, celebrii covrigi de Buzău și delicioșii cârnați de Pleșcoi vor fi reatestați ca produse tradiționale până în luna august, când vor primi câte un logo specific. Acesta va conduce la înlăturarea confuziilor de pe piaţă, susţin reprezentanţii ministerului de resort.

Mai mult decât atât, vor fi eliminaţi de pe piaţă producătorii care se foloseau de eticheta „produs tradiţional“ pentru a creşte preţul, cu toate că nu foloseau nici reţete vechi, nici ingrediente de calitate.

În județul Buzău, 16 producători tradiționali vor fi nevoiți să-și reateste produsele produsele. Potrivit noilor norme impuse de Ministerul Agriculturii, aceste de produse nu se mai pot pregăti în bucătăria proprie, ci în spatii care să respecte un anumit flux de productie si anumite compartimentări.

O altă noutate legislativă îi va obliga pe producători să ateste faptul că carnati de Plescoipreparatul pe care îl produc este unul cu tradiție pentru zona respectivă. Mai mult, cantitatea de preparate traditionale nu poate fi mai mare de 150 de kilograme de produs pe zi, pentru majoritatea produselor, sau 300 de kilograme în cazul pâinii.

Unele voci sustin că noile reguli impuse vor scădea automat numărul produselor traditionale de pe piață.În altă ordine de idei, prin această masură, vor dispărea din galantare produsele contrafăcute.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close