Știrile zilei

Reîncep nopțile albe pentru locuitorii comunei Beceni

Au fost câteva luni de liniște la Beceni, odată cu intrarea urșilor în hibernare. Începând din toamnă, atacurile s-au  rărit, după care au încetat să mai apară. De curând însă. liniștea locuitorilor comunei a fost din nou spulberată.

Aseară, un mesaj RO-ALERT semnala din nou prezența unui urs în localitatea Izvorul Dulce din comuna Beceni. În trecut, aici au avut loc dese atacuri ale sălbăticiunilor, care au lăsat fără zeci de animale mai mulți proprietari.

În zadar au fost organizate pânde; ursul a reapărut noaptea și a dat iama în gospodăriile oamenilor, care s-au apărat cum au știut mai bine. Nu de puține ori au făcut noaptea albă, tresărind la fiecare zgomot.

La un moment dat, animalul înfometat a putut fi văzut chiar ziua în amiaza mare, pe DJ 203K, în preajma zonelor locuite.

„A fost semnalata prezenta unui urs in localitatea Izvorul Dulce, comuna Beceni. Evitati zona, ramaneti in locuinte! Pastrati distanta fata de animal si nu incercati sa va fotografiati cu acesta sau sa il hraniti. Fara sa va expuneti pericolului protejati animalele din gospodarie.

The presence of a bear was reported in IZVORUL DULCE/BECENI. Avoid the area, stay indoor! Stay away from the wild animal and do not try to take pictures of it or feed it. Protect your pets/livestock without putting your life in danger. ISU BZ”, este mesajul primit aseară de locuitorii zonei.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!