CORONAVIRUS

Restricții la Buzău, impuse de „Bluetongue”. Comitet Național pentru Situații de Urgență la Guvern

Întrucât este încadrată ca boală cu risc major pentru animalele rumegătoare, cu impact preponderent de natură economică, apariția primelor cazuri de Bluetongue a fost notificată, conform procedurilor, statelor Uniunii Europene și țărilor membre ale Organizației Mondiale pentru Sănătate Animală. Zeci de animale din Bisoca, Beceni, Sărulești, Vintilă Vodă, Valea Salciei și Buda au contactat boala limbii albastre, afecțiunea având un ritm rapid de extindere.

Citește și BOALA LIMBII ALBASTRE lovește în județul Buzău / Primar Sărulești: „Se extinde DownedCowWCalfFOARTE REPEDE!”

  • Restricții la Buzău
În acest moment Prefectura Județului Buzău a dispus deja restricţii de circulație a bovinelor și ovinelor din localitățile în care boala a fost confirmată prin buletine de analiză și interzicerea târgurilor de animale. Totodată, sub coordonarea specialiștilor ANSVSA s-a realizat informarea primăriilor și a fermelor crescătoare de animale pentru luarea unor prime măsuri de prevenire a răspândirii bolii, izolarea animalelor bolnave, colectarea de date pentru ancheta epidemiologică și inventarierea tuturor exploatațiilor din regiunea afectată.
Aparitia pentru prima dată în România a bolii limbii albastre (Bluetongue), specifică rumegatoarelor, a fost motivul pentru care Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a convocat, marti, la sediul Guvernului, Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgență. El a cerut reprezentanților Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) sa ia masurile necesare în vederea prevenirii si limitării extinderii acestei boli.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button