Știrile zilei

REVOLTĂ la Spitalul Județean | Agenții de pază au chemat poliția

Zilele acestea, Spitalul Județean de Urgență Buzău se află într-o situație delicată, din cauza nemulțumirii angajaților firmei de pază ce asigură ordinea în instituție. Agenții acuză conducerea firmei că le-a modificat contractele de muncă, lăsându-i fără slujbă, deși inițial semnaseră un contract pe perioadă nedeterminată. Reprezentanții societății spun că toate contractele au respectat legislația în vigoare și că vor reuși să gestioneze această situație de criză.

Cel puțin cinci angajați ai firmei susțin că se află într-o situație dificilă, rămânând fără serviciu, deși se știau angajați pe perioadă nedeterminată. Ei îi acuză pe reprezentanții societății care a câștigat licitația pentru serviciile de pază de la SJUB că i-a lăsat pe drumuri fără măcar să-i anunțe:

„Colegul meu se află în post, dar nu știe că nu mai e angajat de pe data de 31 martie 2019. A semnat deja și procesul-verbal de predare-primire, dar n-a știut că azi a venit degeaba la serviciu, poate chiar ilegal. Suntem cinci persoane în situația asta. Am fost la ITM, iar acum așteptăm să vină poliția la spital., a declarat unul dintre angajații care s-au trezit lăsați pe dinafară.

Agenții de securitate susțin că ei au semnat un contract pe perioadă nedeterminată, dar că, la un moment dat, firma i-ar fi anunțat că le-a pierdut contractele și că vor face altele.

De cealaltă parte, directorul general al firmei cu sediul în Vaslui a explicat, pentru REPORTER BUZOIAN,  că toate contractele încheiate cu angajații au respectat legislația muncii:

„Angajații au semnat un contract, înțelegând, prin aceasta, să îl respecte, la fel cum am făcut-o și noi. Pot să vă spun doar că toate documentele semnate au respectat legislația în vigoare. (…) Urmează să deslușim acum dacă acele contracte au fost pe perioadă determinată sau nedeterminată.”, a transmis managerul ROMOLD Security.

Azi-dimineață, angajații s-au deplasat la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Buzău, pentru a depune o plângere împotriva angajatorului, după care au revenit la spital și au chemat poliția. Ei invocă faptul că se află ilegal la serviciu, nemaiavând contracte de muncă valabile.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close