Economic Știrile zilei

Rolul companiilor private în dezvoltarea comunităţilor locale | Provident a plătit salarii de 2,5 milioane de Euro, doar în Buzău

Dincolo de cifra de afaceri, profit şi alţi indicatori de business, companiile din România ar trebui să fie preocupate şi de impactul pe care îl au la nivelul comunităţilor în care activează.

Fie că vorbim despre crearea de locuri de muncă sau despre investiţii în bunăstarea comunităţilor, implicarea la nivel local vine ca o consecinţă firească a existenţei unor companii private în anumite zone de dezvoltare sau judeţe.

Despre acest subiect, dar şi despre relaţia creditor – client s-a discutat la evenimentul organizat de Provident Financial România în Buzău. La eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale din Buzău dar şi parlamentari din judeţ.

În total, de la intrarea pe piaţa din Buzău şi până la finalul anului 2017, contribuţia companiei a fost de 2,5 milioane de euro doar prin plata salariilor către angajaţi. Impactul indirect, prin plăţile făcute către furnizori, a fost de aproape 12 milioane de euro.

De altfel, la nivelul întregii regiuni de Sud-Est, contribuţia directă a angajatorului britanic a fost de 16,4 milioane de euro. Calculat la nivelul întregii companii, impactul direct al Provident în România a ajuns la un cuantum de peste 300 de milioane de euro, salarii şi contribuţii la bugetul de stat, în perioada 2006 – 2017. Impactul total a depăşit 4,5 miliarde de euro, spun reprezentanţii companiei.

Impactul total al companiei reprezintă suma dintre valoarea adăugată, definită prin impactul direct, impactul indirect, tradus prin cheltuielile furnizorilor pe măsură ce aceştia rulează sumele încasate de la Provident, dar şi prin sumele acordate clienţilor, şi impactul indus, calculat prin efectul de multiplicare în economie.

Provident Financial România face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), unul dintre cei mai importanți furnizori de credite la domiciliu din Europa. Grupul are 2,4 milioane de clienți în 9 țări din Europa, precum şi în Mexic și Australia. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din Europa Centrală și de Sud-Est și una dintre cele mai puternice companii internaționale listate la Bursa din Londra.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.