PoliticăȘtirile zilei

România preia președinția UE | Vicepremierul Ciolacu, întâlnire cu diplomații români

Viceprim-ministrul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, marți, cu personalul diplomatic al Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, în contextul preluării, de către țara noastră, la 1 ianuarie 2019, a președinției UE. Vicepremierul buzoian a discutat despre responsabilitatea majoră ce decurge din acest lucru și despre importanța domeniului afacerilor europene pentru parcursul țării noastre.

„Am avut astăzi plăcerea de a mă întâlni cu personalul diplomatic al Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană pentru a discuta despre planul general al reprezentării în domeniul afacerilor europene și despre situația specială a pregătirii și exercitării Președinției Consiliului UE, din primul semestru al anului 2019.

Am intrat în linie dreaptă pentru a ne asuma o responsabilitate majoră, cu impact decisiv asupra rolului pe care îl dorim pentru țara noastră în U.E. Afacerile europene sunt un pilon de sprijin al politicii noastre externe, mizele fiind majore și decurgând din proiectul național de dezvoltare a României, pe termen lung. De aceea, îmi doresc ca noi toți să promovăm un profil european de partener solid, serios și de încredere, care își respectă angajamentele şi contribuie la dezvoltarea construcției europene.

Provocările nu sunt puține și nici minore, dar depinde doar de noi să transformăm aceste provocări în oportunități care să permită avansarea poziției României.

Urez mult succes tuturor celor din cadrul Reprezentanței Permanente în îndeplinirea sarcinilor și îi asigur că Guvernul va acorda atenție maximă atingerii obiectivelor ambițioase pe care ni le-am fixat în domeniul afacerilor europene.”, a scris vicepremierul Marcel Ciolacu pe Facebook.

România va deţine preşedinţia Uniunii Europene în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019, ca urmare a devansării cu şase luni a tuturor preşedinţiilor Consiliului UE în condiţiile în care Londra a renunţat oficial să mai asigure preşedinţia semestrială a Consiliului UE din perioada iulie-decembrie 2017, după referendumul în urma căruia Regatul Unit a decis să părăsească blocul comunitar.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close