Știrile zilei

România se pregătește de scenariul 4

Ministerul Administrației și Internelor pregătește o nouă ordonanță militară. Anunțul a fost făcut în această seară la Digi 24, post de televiziune care a transmis și un interviu acordat de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Astfel,  România se așteaptă la un vârf de 10.000 de cazuri de infectare cu coronavirus și se pregătește să ridice nivelul de alertă:

”Ne apropiem într-adevăr de scenariul 4, care implică tratarea cazurilor ușoare la domiciliu, iar în spital a celor moderat-severe și critice. Odată cu intrarea celor 36 de spitale-suport, vom mai aduce un surplus de 8000 de paturi”, a anunțat ministrul sănătății la Digi24.

Tătaru a mai spus că luni se va decide dacă vor fi impuse noi restricții, dar că evoluția ultimelor 48 de ore nu impune restricții noi. Întrebat dacă este posibil ca România să se confrunte cu un al doilea vârf al pandemei, Tătaru a explicat:

”Depinde de primul vârf. Dacă avem un vârf lin, vom avea și o cădere mai lină. Dacă avem un vârf foarte ascuțit, atunci vom avea efecte nefaste, cu multe cazuri și multe decese. (…)

Ce ne interesează în acest moment este să putem susține cazurile severe și critice. Testările vor fi extinse la personalul medical în scenariul 4. Suntem la o medie a pacienților la 40-41 de ani. Urmează o perioadă în care trebuie să evaluăm fiecare caz în parte”, a afirmat ministrul sănătății.

Tătaru a mai spus că, în două-trei săptămâni, România ar putea produce mănuși și combinezoane de protecție.

”Au venit 200 de mii de conaționali în țară și ne așteptăm la încă 200 de mii până la sărbătorile Pascale. Dacă nu au treburi urgente în România să nu vină”, a mai declarat ministrul

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

3 comentarii

 1. Cum ar fi fost și posibil sa nu ajungem la scenariu 4 in conditiile in care sunt n cadre medicale care nu sunt protejate corespunzător …. o sa ajungem sa nu mai aibe cine sa ne trateze și atunci sa vezi …. ce Italia … ce Spania … sa vezi Romania vârf și bomba biologica .. chiar acum citeam o știre despre un domn din nush ce județ card ar fi confirmat cu covid și card ar fi intrat in contact direct cu 20 cadre medicale… pai ma nene dacă știi ca e pandemie de ce trimiți amărâții aia de medici, asistenți, infirmieri și etc. Fără protecție sa între in contact cu pacienții și apoi sa te vaiți ca nu ai medici .., in opinia mea e pandemie pai plecam de la premiza ca toți sunt bolnavi ne protejam ca și cadru medical când intram in contact cu toți pacienții și atunci nu vor mai fi probleme .. ps .. mesaj pt oamenii drăguți de toate vârstele care sa plimba pe afara și cred ca toate știrile astea despre Covid 19 sunt doar teorii ale conspirației ., scăpat din laborator … ne scăpat din laborator … al chinejilor .., al americanilor … al oricui ar fi acest virus … fraților stați acasă protejați va pe voi și familiile voastre … nu mor mii de oameni zilnic ass ca e o conspirație … Stați acasă .

 2. Dacă ar fi să ne luăm fix după toate știrile din lume ,multe exagerate pentru a capta atenția, adică audiență, am crede că a venit Apocalipsa după Ioan, în 5 acte… Totuși, suntem persoane raționale, capabile să discearnă între faptele și evoluțiile actuale, descrise mai mult sau mai emoțional de presă. Manipularea se realizează doar prin intermediul emoționalului, în mod clar, în lipsa judecății obiective.
  Așadar, respectarea regulilor de igienă, de izolare, distanță socială etc… reprezintă soluțiile la molima care a dat peste noi. Asta e realitatea și trebuie să ne adaptăm!

 3. Câtă nebunie cu acest virus !!!
  Dar cu cei care trăiesc de azi pe mâine nu mai bubuie știrile…
  Nu mai băgați în seamă toți politrucii…
  Ați ajuns penibili cu știrile voastre pe care le scrieți să nu vă plictisiți…
  Treziți-vă din prostie și utilizați internetul pentru a fi informați corect…
  https://m.youtube.com/watch?v=eYyqcFr1Zpk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close