Administrație

România se mândrește cu Turnul Palatului Comunal din Buzău. Vezi unde a apărut imaginea grandioasei clădiri!

O bucată mică de hârtie, dar cu o importanţă foarte mare. Vorbim despre timbru, un instrument eficient de comunicare folosit atât la nivel naţional, cât şi în plan internaţional, oferind o viziune în miniatură a patrimoniului cultural, artistic şi istoric al unui loc. ipp
Recent, Romfilatelia – instituţia desemnată să emită timbrele şi efectele poştale româneşti – a hotărât să includă, în noua emisiune de  șase timbre, imaginea Turnului cu ceas al Palatului Comunal din Buzău.
Alături de impunătoarea clădire, vor apărea, în colecția denumită “Turnurile Timpului, Turnuri cu Ceas” – dedicată celor mai reprezentative ansambluri de acest fel construite de-a lungul timpului în România – Turnul Primăriei din Oradea, Turnul Trompeților din Mediaș, Turnul cu Ceas al Palatului Culturii din Iași, Turnul Casei Sfatului din Brașov și Turnul Central al Castelului Peleș, unul dintre cele mai frumoase castele ale Europei.
Palatul Comunal din Buzău, clădire care încorporează și turnul, a fost construit între anii 1899 și 1903 după proiectul arhitectului Alexandru Săvulescu și inaugurată în prezența Regelui Carol I, în 1904. Turnul are o înălțime de 20 m, iar orologiul său a fost instalat în 1903.
Timbrul va avea valoarea nominală de 3,60 lei și va putea fi achiziționat,  începând de vineri, 3 octombrie, de la toate magazinele Romfilatelia din București și din țară.
 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button