CORONAVIRUS

Românii ar putea avea încă două ZILE LIBERE

Un deputat PNL propune un proiect de lege prin care românii ar mai putea beneficia de încă două zile libere pe lângă cele 13 care există deja.
Deputatul liberal Gheorghe Udriște ar vrea ca românii care au nume de sfinţi să poate fi liberi pentru a-şi putea serba onomastica. Şizi libera asta nu e tot. Ovidiu Donţu, senator PNL, vrea ca românii să fie liberi şi de Bobotează, în timp ce o altă iniţiativă legislativă propune ca românii să stea acasă şi pe 24 ianuarie.
„Sfântul Gheorghe este un sfânt mare, sunt peste 2 milioane de locuitori ai României care poartă numele de Gheorghe, Gheorghiţa sau alte derivate”, spune deputatul PNL, în timp ce senatorul Donţu susţine că „am plecat de la prezenţa mea în ziua de 6 ianuarie în instituţiile publice, unde am constatat că practic nu se lucrează, toată lumea aşteaptă să meargă la biserică, să ia aghiasmă mare, este o sărbătoare extrem de importantă pentru români, sărbătoarea botezului Domnului”.
Aniversarea Unirii Principatelor (24 ianuarie) a fost deja declarată sărbătoare legală, însă nu a fost modificat şi Codul Cuncii, astfel încât să devină zi liberă.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close