Știrile zilei

Românii vor călători în Turcia numai cu buletinul

Românii iubesc Turcia pentru frumusețile ei, pentru ospitalitatea locuitorilor, pentru aerul de concediu pe care îl respiră, pentru acea senzație de libertate, de detașare de griji și de problemele cotidiene. Pentru amintiri, pentru shopping, pentru Istanbul, pentru locurile în care muntele întâlnește marea, iar trecutul întâlnește prezentul.

Începând cu data de 1 iunie 2024, românii vor putea intra în Republica Turcia fără pașaport, ci numai cu cartea de identitate, pe o perioadă de maximum 90 de zile. Potrivit Libertatea, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a semnat marți, 21 mai, un decret prezidenţial, cu ocazia vizitei pe care premierul Marcel Ciolacu o face la Ankara, prin care românii vor intra în Turcia doar cu buletinul după 1 iunie.

Cetăţenilor români care deţin o carte naţională de identitate li se acordă scutire de viză pentru călătoriile lor turistice şi tranzitul către Turcia cu o şedere de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile, conform articolului 18 din Legea nr. 6458 privind străinii și protecția internațională”, se arată în decret.

Turcia este o ţară preferată de români penntru vacanțe, city-breakuri sau la shopping. De la plajele scăldate de soare ale Antaliei la peisajele misterioase din Cappadocia, fiecare colț al acestei țări oferă ceva unic și impresionant. Cele mai populare staţiuni vsunt cele de la Marea Mediterană, Antalya, Alanya, Kemer, Belek, Side, Bodrum, Marmaris şi Kuşadasi (pronunțat Kuș Adasî).

În 2023, aproximativ un milion de români au vizitat Turcia, cu 12 la sută mai mult decât în anul anterior. Cei mai mulţi români au fost în Antalya, peste 350.000, şi Istanbul, peste 175.000.

Foto: www.celebritycruises.com

Turcia este locul unde munții întâlnesc marea, unde istoria se împletește cu prezentul, iar natura își dezvăluie frumusețea în toată splendoarea ei. În Turcia, fiecare zi este o sărbătoare a vieții, o invitație la relaxare și la bucurie.

Ospitalitatea locuitorilor este un alt motiv pentru care românii îndrăgesc Turcia. Cunoscuți pentru generozitatea și căldura cu care își primesc oaspeții, turcii tratează fiecare vizitator ca pe un prieten drag, iar acesta este un alt motiv pentru care românii se întorc în Țara Semilunii iar și iar.

În contextul vizitei oficiale a premierului Marcel Ciolacu la Ankara, preşedintele turc a semnat decretul ce le permite românilor să intre în Turcia cu buletinul. Tot astăzi, premierul Ciolacu a postat imagini din Ankara, însoțite de următorul mesaj:

„Vizitarea Mausoleului Atatürk, din cadrul complexului Anıtkabir din Ankara și depunerea unei coroane de flori”

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button