PoliticăȘtirile zilei

Ruptură în PNL Buzău?

Situație complicată în PNL Buzău, după ce președintele organizației municipale, senatorul Vlad Pufu, a anunțat că îl va susține pe actualul președinte liberal, Ludovic Orban, la congresul din 25 septembrie. Anunțul său desparte apele în PNL Buzău, deoarece liderul organizației județene a anunțat deja că Buzăul merge pe mâna premierului Cîțu.

Aseară, senatorul Vlad Pufu a anunțat că a decis să rămână consecvent și că a semnat moțiunea de susținere a președintelui Ludovic Orban. Asta după ce, acum o lună, Gabriel Avrămescu a virat partidul cu toată hotărârea pe drumul deschis de Florin Cîțu.

„Prin consecvență m-am respectat pe mine, am respectat echipa din care am făcut parte și, mai ales, adversarul. Am semnat Moțiunea președintelui Ludovic Orban convins fiind că există mai mult ca oricând nevoie de experiență și dialog în viața politică românească. De multe ori continuitate înseamnă liniștea de care avem nevoie pentru a așeza o construcție solidă în timp. În cele mai grele perioade pentru țară, atunci când și-a pus amprenta glorios pe istoria noastră, PNL a avut continuitatea ca element definitoriu.”, a scris senatorul Vlad Pufu pe Facebook.

Anunțul lui Pufu complică lucrurile în PNL Buzău, partid ai cărui membri trebuie să aleagă acum între ceea ce le dictează conștiința și ceea ce le impune disciplina de partid. Dacă vor asculta de Avrămescu, este evident că premierul Cîțu va lua toate voturile Buzăului; dacă vor merge alături de Vlad Pufu, înseamnă că au spirit de aventură, deoarece devine tot mai clar că Ludovic Orban își trăiește ultimele zile de glorie în PNL.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: