PoliticăȘtirile zilei

S-a așternut liniștea în viața politică buzoiană

E o liniște imperturbabilă în viața politică buzoiană, după intrarea la guvernare a PSD, alături de PNL și UDMR. Nașterea alianței „a rupt colții dulăilor”, cum zicea nenea Manolache Guvidi în „Om cu noroc”.

Până mai ieri, viața politică din Buzău semăna cu un veritabil teatru de operații. Aflat mereu în ofensivă, PNL nu mai contenea cu șarjele la adresa reprezentanților PSD Buzău. Direct sau prin interfețe care mai de care mai bizare, Toma, Ciolacu, Romașcanu și alți reprezentanții ai social-democraților primeau șarje usturătoare în mediul on-line, acolo unde oricine poate măscări pe oricine liber și fără consecințe..

Dar intrarea la guvernare a PSD a reașezat forțele politice și le-a făcut să își regândească strategia. Acum, între PNL și PSD – cândva două forțe ireconciliabile – nu mai există nicio problemă. Ar fi și culmea, din moment ce, la București, stânga și dreapta conduc România.

La PSD Buzău e liniște așa cum a fost și în trecut, atunci când se lansau atacuri de pe Ion Băieșu. Lucian Romașcanu a devenit ministru al Culturii, AUR și USR nu există, parlamentarii buzoieni își văd liniștiți de treabă, iar armonia e cuvântul de ordine în acest sfârșit de an.

Aproape că îți vine să te întrebi dacă dulăii tocmiți să latre și să muște tot ce ținea de PSD își mai merită banii..

După toată această încleștare, un singur om pare să fi rămas victorios, constant, aproape infailibil politic: Marcel Ciolacu, liderul PSD, care a făcut nu numai ca discursul anti-PeSeDe! să pară o glumă proastă, ci și ca liberalii să-i accepte ca buni colegi pe cei pe care, anterior, îi numise ciuma roșie..

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: