AdministrațieCulturăȘtirile zilei

S-a deschis biblioteca din Galleria Mall

Vineri, 2 august 2019, a fost inaugurat noul noul sediu al Bibliotecii Județene „Vasile Voiculescu” din incinta Galleria Mall Buzău. Noul spațiu este unul primitor și atractiv, iar reprezentanții Bibliotecii și cei ai Consiliului Județean anunță numeroase surprize pentru micii cititori.

Sediul bibliotecii se află în imediata apropiere a cinematografului de la etajul centrului comercial. Spațiile sunt amenajate de așa natură încât să permită nu numai actul lecturii, ci și activități de educație nonformală, seminarii, cursuri, jocuri și alte activități distractive.

Cu un fond de carte de peste 300.000 de volume, biblioteca a început mutarea propriu-zisă la începutul primăverii, clădirea actuală de pe bulevardul Unirii fiind în pericol de prăbușire. Imobilul nu va fi însă abandonat, ci va fi intra într-un proces de restaurare cu fonduri europene de aproximativ 4,3 milioane de euro.

Micii cititori sunt întâmpinați cu diferite suprize: un loc de joacă, o sală multimedia, filme și cărți pentru copii și două console pentru jocuri.

Spaţiul închiriat la mall pentru o perioadă de 10 ani are o suprafaţă de 1200 mp, Consiliul Județean urmând să plătească lunar 3,9 euro pe metru pătrat, la care se adaugă 4,6 euro pe metru pătrat pentru utilităţi.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: