AdministrațieEducaţieȘtirile zilei

Consiliul Județean a premiat excelența!

Am avut ocazia să asist, astăzi, la unul dintre cele mai frumoase momente ale anului petrecute la Consiliul Județean Buzău. Ne-au fost premiate valorile. Da, copiii aceia despre care țara spune că nu ne vor plăti nouă pensie, fiindcă sunt prea „împrăștiați și rebeli”. I-am văzut acolo timizi, dar demni, modești, dar încrezători, tineri, dar capabili să ia destinul țării în propriile mâini.

Lângă cei 91 de elevi care au obținut rezultate meritorii la olimpiadele naționale și internaționale au stat 43 de profesori îndrumători. Poate că Brâncuși s-a înșelat atunci când a spus că „La umbra marilor copaci nu crește nimic”. Performanța buzoiană naște performanță, iar din mâinile talentaților dascăli ies anual adevărați „ambasadori ai României”, ca o mărturie că suntem încă aici.

„Dacă noi, cei care luăm decizii, am fi măcar la jumătatea valorii dumneavoastră, cred că țara ar merge mai bine!” a spus, fără greșeală, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu. Poate că o apropiere a celor mai buni elevi de actul administrativ buzoian nu e deloc o idee rea. Avem nevoie de oameni capabili în administrație, iar școala buzoiană poate fi o „pepinieră” de specialiști pentru instituțiile publice.

Îmi doresc să văd mai des tineri cu rezultate de excepție în Consiliul Județean și la Primărie. Astăzi, Petre Neagu a premiat 91 de elevi și 43 de profesori buzoieni, suma totală fiind de 45.600 lei. Marele câștig al Consiliului Județean este însă acela de a fi contribuit, în măsura în care i-a permis bugetul, la susținerea performanței școlare, iar asta -da! – trebuie să devină o tradiție:

Am avut ocazia, noi, cei din Consiliul Județean, să îi cunoaștem pe unii dintre cei mai deosebiți elevi și profesori, care fac cinste învățământului atât la nivel județean cât și național. Cu siguranță ei vor fi viitorul acestei țări. Cred că noi, autoritățile locale și centrale facem prea puțin pentru învățământ, dar spre că lucrurile vor reveni la normal și vom investi unde trebuie.” – PETRE EMANOIL NEAGU.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close