Știrile zilei

S-a înroșit harta | Câte primării a câștigat PSD Buzău în urma alegerilor din 9 iunie

Partidul Social Democrat a câștigat alegerile în județul Buzău, obținând un scor care îi asigură majorități confortabile atât în consiliile municipale, cât și în Consiliul Județean.

În ceea ce privește numărul de primării câștigate, PSD Buzău a fost la un pas să bată recordul obținut în 2016,  când președinte al organizației era actualul premier, Marcel Ciolacu. Atunci, social-democrații buzoieni obțineau 77 de mandate de primar.

La opt ani distanță, PSD-ul lui Lucian Romașcanu obține 76 de primari, însă scorul general obținut de partid este la fel de bun. Mai mult, liderul PSD Buzău a obținut un scor de aproape 60% în urma votului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.

PSD nu a câștigat primăriile din următoarele localități:

 1. Cislău (PNL)
 2. Zărnești (PNL)
 3. Valea Salciei (PNL)
 4. Cozieni (PNL)
 5. Năeni (PNL)
 6. Ulmeni (PNL)
 7. Glodeanu Sărat (PNL)
 8. Brădeanu (PNL)
 9. Padina (PNL)
 10. Cilibia (PNL)
 11. Lopătari (USR)

O situație specială se înregistrează în comuna Râmnicelu, unde postul de primar încă se dispută între PSD și PRO România, din cauza unei suspiciuni de fraudă electorală.

În municipiul Buzău, Constantin Toma a câștigat alegerile cu un procent de 67,32 la sută, în timp ce, la Râmnicu Sărat, primarul Sorin Cîrjan a obținut 64,33 procente.

La Consiliul Județean, PSD Buzău avea, luni după-amiază, 54,93 la sută, PNL avea 19,61 procente,  AUR obținuse 11,02 la sută, iar ADU strânsese 7,72 la sută.

La președinția Consililui Județean, Lucian Romașcanu (PSD) conducea cu 59,53 la sută, fiind urmat de Adrian Mocanu (PNL), cu 16,25 la sută, de Dorin Bădulescu (ADU), cu 9,63 la sută și de Sorin Muncaciu (AUR), cu 8,78 la sută.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

3 Comments

 1. ASTA S A INTIMPLAT DIN CAUZA CA S A IESIT LA VOT DOAR PENSIONARI AU IESIT IN NUMAR MARE DE ACEEA A IESIT TOMA IAR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button