Știrile zilei

S-a stins din viață una dintre cele mai iubite asistente | Avea 48 de ani

A încetat din viață Dana Baciu, asistenta care a lucrat aproape 30 de ani pe secția de Obstetrică şi a asistat la naşterea a mii de bebeluşi. O boală necrutătoare, descoperită în luna aprilie, a smuls-o brutal din bratele tuturor ce au iubit-o si au apreciat-o. Dana Baciu s-a stins din viata noaptea trecută, la vârsta de 48 de ani.

Originară din Vintilă Vodă, Dana Baciu a ajuns la Liceul Sanitar, pe care l-a absolvit cu brio. „După anul de stagiatură, am obţinut locul de muncă în Maternitate, prin concurs. Din 1989 sunt aici.”, povestea Dana. După terminarea liceului, a urmat şi o postliceală sanitară, fiindcă, după Revoluţie, nu mai erau recunoscute diplomele şi asistentele rămăseseră doar cu o calificare de soră medicală.

În urmă cu 8 ani, Dana Baciu postea pentru Adevărul că în copilărie a practicat sport de performanţă şi spera să ajungă o mare campioană. „Am fost campioană judeţeană la atletism în 1978 şi asta mi-a dat atunci un motiv de a spera că voi face carieră în acest sport. Nu m-au lăsat părinţii să merg mai departe. Au vrut să vin la Liceul economic sau la Hasdeu, care erau şi atunci de un mare nivel de pregătire”, spunea Dana Baciu.

Dana Baciu vorbea rar despre ea, dar la un moment dat a mărturisit: „Cel mai mult îmi plac natura, libertatea în natură. Sportul mi-a plăcut mereu, la început să îl practic, iar acum să-l privesc. Când am timp liber, îmi place să călătoresc, să citesc şi să ascult muzică, fiindcă sunetele armonioase îmi creează o stare de linişte interioară”.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: