CORONAVIRUS

S-a făcut dreptate în cazul Marianei Popa, buzoianca ucisă la Londra

Tânărul găsit vinovat de uciderea buzoiencei Mariana Popa, în octombrie 2013, în cartierul Ilford de la priferia Londrei, a fost condamnat la închisoare pe viaţă de către justiţia britanică.

Farooq Shah, în vârstă de 21 de ani, a fost găsit vinovat, la începutul lunii, de înjunghierea mortală a româncei Mariana Popa, pe 28 octombrie 2013, la periferia Londrei.

Bărbatul a fost acuzat de comiterea acestei crime “cu sânge rece şi fără sens” asupra româncei însărcinate, la aproximativ o oră după ce jefuise, sub ameninţarea cuţitului, un bărbat, într-o zonă situată în apropiere.

Curtea Regală din Woolwich l-a condamnat pe Farooq Shah la închisoare pe romanca-465x390viaţă, cu posibilitatea de eliberare după ispăşirea a cel puţin 29 de ani.

Potrivit poliţiei, Farooq Shah a plecat la Redbridge (nord-estul Londrei) în noaptea de 28 octombrie 2013, înarmat cu un cuţit, cu intenţia de a răni grav pe cineva.

Detectivul-inspector Darren Richards a declarat că a tânărul a ameninţat şi jefuit un bărbat, în Upton Park, după care “a căutat altă victimă”. Nenorocirea a făcut ca în calea criminalului să iasă Mariana, moment în care Farooq a scos cuțitul și a înjunghiat-o mortal.

  • Mariana Popa era de loc din satul Caragele, comuna Luciu, judetul Buzău. Tânăra venise la Londra împreună cu viitorul  soț, în speranța unui trai mai bun.

Am aflat de la viitorul meu cumnat că sora mea urma să se întâlnească cu o prietena ca să meargă la cumpărături într-un magazin romanesc. Nenorocirea a facut ca ea sa fie atacată de un bărbat înarmat cu un cuțit. Am aflat că a fost înjunghiată și, cu ultimele puteri, s-a târât într-un fast-food, după care s-a prăbușit pe podea”, declara la acea vreme fratele victimei.

Potrivit sentinței date de instanța brtanică, Farooq Shah poate fi eliberat conditionat, dar nu inainte de implinirea vârstei de 50 de ani.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: