Știrile zilei

„Să nu-i dea Dumnezeu nimănui așa ceva!”

Momente dificile pentru soții Claudiu și Ionela Voicu din Cislău, care au rămas fără agoniseala de o viață după ce un incendiu le-a mistuit locuința. Acum, ei trebuie să o ia de la zero, dar sunt plini de speranță și recunoscători că au scăpat teferi, împreună cu cei doi copii.

Incendiul în care familia Voicu și-a pierdut locuința din localitatea Scărișoara, comuna Cislău a izbucnit ieri, după orele prânzului, când acasă se afla doar bunica celor doi copii. Mama lor, Ionela Voicu, inspector școlar în cadrul IȘJ Buzău, se afla la o inspecție la câțiva kilometri de casă, în timp ce tatăl era la Școala Gimnazială Colți, unde este director.

Totul ar fi pornit de la un coș de fum, spune profesorul Claudiu Voicu, încă sub impresia șocului trăit ieri. Din casa cu etaj nu au mai rămas decât pereții parterului, iar asta pentru că erau construiți din cărămidă. Etajul, acoperișul mobilierul și tot ce se afla înăuntru s-au prefăcut în cenușă.

Pompierii buzoieni intervin în acest moment pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Scărișoara, comuna Cislău.

Imediat, la fața locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta la acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Din primele informații nu sunt persoane surprinse în interior.” este informarea de ieri a ISU Buzău.

Soții Voicu au rămas acum fără nimic. Toate bunurile, toată aparatura, hainele, actele personale și tot ce se mai poate afla într-o casă de om au dispărut în câteva zeci de minute, înghițite de flăcări. La auzul veștii, Ionela Voicu a suferit un atac de panică, iar echipajul unei ambulanțe a trebuit să îi acorde primul ajutor.

În astfel de situații, nu ne putem gândi decât la faptul că noi suntem extrem de norocoși să avem un acoperiș deasupra capului. Astăzi suntem bine, dar nu știm niciodată ce ne va aduce ziua de mâine.

Soții Voicu o vor lua de la zero, însă vor avea nevoie de timp și de sprijin. Se simt dezrădăcinați, așa cum se simte orice om care și-a pierdut locuința, cu tot ce era în ea. Puterea le-o dau însă cei doi copii, care au scăpat teferi dintr-o astfel de împrejurare. Iar asta constituie, pentru orice părinte, suficiente motive încât să găsească forța de a muta și munții, darămite să reconstruiască o casă…

😪🙏 Doamne mulțumesc că-mi sunt copiii bine . În rest, cu voia Domnului, o vom lua de la început …

🙏Mii de mulțumiri salvatorilor de la ISU Mărunțișu și Nehoiu .” – facebook.com/Claudiu Voicu

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button