Știrile zilei

Salariile profesorilor NU vor crește: „Nu ne putem asuma să dezechilibrăm întreg bugetul de stat”

Sunt șanse infime ca dascălii să primească salarii mai mari, cel puțin anul acesta. În cadrul unei conferințe de presă susținute în această dimineață, premierul Nicolae Ciucă a declarat că Executivul nu își poate asuma ca, „printr-o măsură unidirecțională”, să dezechilibreze bugetul de stat.

Astăzi, liderii coaliției s-au reunit la sediul Guvernului, unde au anunțat amânarea rotativei guvernamentale în contextul grevei generale din sistemul de educație:

Astăzi ar fi trebuit să îmi depun mandatul în condții în care situația se menținea la un anumit echilibru”, a declarat Nicolae Ciucă.

Cum „echilibrul” din România s-a văzut din plin în ultimele zile, premierul a decis să rămână la cârma Guvernului cel puțin până la încheierea grevei din Educație.

El le-a transmis însă dascălilor că salariile nu vor putea crește, deoarece guvernanții nu își pot asuma dezechilibrarea bugetului de stat:

(…) În acest moment, făcând apel la rațiunea cadrelor didactice, nu ne putem asuma ca printr-o măsură unidirecțională să dezechilibrăm întreg bugetul de stat”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Joi, aproape 15.000 de persoane au participat la mitingul profesorilor, la care s-au alăturat și sute de elevi, anunțând că susțin demersul cadrelor didactice.

La Buzău, aproximativ 3000 de angajați din Educație au protestat în fața Prefecturii, după care au pornit către Calea Eroilor, unde avea loc o ceremonie militară și religioasă.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button