CORONAVIRUS

SĂNĂTATE: Cazurile de viroze și pneumonii, în creștere la Buzău

Vremea rece își spune cuvântul. * Din ce în ce mai mulți buzoieni cad pradă virozelor respiratorii și penumoniilor. * Medicii buzoieni sunt asaltați de pacienții cu afeciuni respiratorii. * Aproape 5000 de zone de vaccin antigripal vor ajunge în seringile doctorilor. *gripa
Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în săptămâna 5.10 – 11.10 2015, la Buzău au fost înregistrate 1027 de viroze, cu aproape trei sute mai mult decât în săptămâna precedentă. Dintre pacienții cu această afecțiune, trei au necesitat internarea în spital.
Numărul pneumoniilor este în scădere ușoară față de cel din săptămâna precedentă: 416, față de 556 , număr înregistrat săptămâna trecută. Dintre aceștia, opt buzoieni s-au internat pentru îngriiri medicale. Îmbucurător este faptul că la Buzău nu s-a înregistrat niciun cz de gripă.
Marți, la Consiliul Județean, medicii de familie buzoieni au fost instruiți cu privire la administrarea celor 4600 de doze de vaccin antigripal, reprezentând prima tranșă de vaccin din necesarul total de 32.000 de doze solicitat.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button