Știrile zilei

Săptămâna Europeană a Sportului, la Buzău. Competiții sportive și activități extrașcolare

Primăria Municipiului Buzău și SCM Gloria Buzău, prin secția Sportul pentru Toți, condusă de campioana olimpică Paula Ivan, îi invită pe buzoieni să participe la Săptămâna Europeană a Sportului.

Aceste activități marchează începutul unei serii de activități menite să crească dorința și accesul buzoienilor la activități sportive.

Deschidem terenurile de la școli pentru activități sportive extra-școlare, organizăm competiții sportive inter-școlare și organizăm activități sportive pentru toate categoriile de vârstă, în parcuri.

Vă invităm în perioada 23-30 septembrie să participați la o parte din activitățile ce vor deveni constante în orașul nostru! #dațideveste

Parteneri ne sunt : Direcția Județeană pentru Sport Buzău, Inspectoratul Școlar Județean Buzău, Clubul Sportiv Școlar Buzău și Liceul cu Program Sportiv „Iolanda Balaș Soter” Buzău.

2 comentarii

  1. Sport de masa… sport pentru tineret… FOARTE BINE! Ce nu inteleg insa e snobismul. De ce „Romania BeActive”? De ce le pute organizatorilor limba romana? Pentru ca nu o cunosc? Pentru ca, de fapt, nu stiu daca se scrie „Romania Fii Activa”, sau „Romania fi activ”?
    Prostiile astea generate de snobism fac sa ne pierdem specificul national si cultura proprie. Mai mult, explica vorbirea agramata a conducatorilor nostri…
    …Includ aici atat organizatorii, cat si finantatorii, aprobatorii, bagatorii de seama etc.

    1. Da, si pe mine tot titulatura m-a frapat. O explicatie logica e ca tineretul percuteaza la asa ceva. Romgleza e deja a doua lor limba, presupun ca are de-a face cu marketingul, snobismul si acceptarea sociala, in cazul da fata. In plus, organizatorii vor spune ca nu e un program national ci face parte din aia cu saptamana europeana a sportului. Insa, la cati de Richi, Anabele, Mery si Rebeci numara generatia tanara, cred ca suntem deja destul de deznationalizati si fara denumirile astea fortate (unele accept insa ca au un impact mai puternic in engleza, cu un mesaj scurt dar mai direct – nu e cazul acum).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!