Știrile zilei

Săptămână bogată în evenimente: Începe festivalul „Zilele Chișinăului la Buzău”

În perioada 16-18 septembrie 2021, în stațiunea Sărata Monteoru vor avea loc „Zilele Chișinăului la Buzău”, eveniment menit să celebreze acordul de înfrățire dintre județul Buzău și capitala Republicii Moldova. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Buzău, în colaborare cu Primăria municipiului Chișinău.

În cadrul evenimentului vor fi organizate expoziții de pictură și artă populară, ateliere meșteșugărești, parade ale portului popular, tabere militare, degustări de produse tradiționale, concerte și focuri de artificii. Festivalul va începe joi, 16 septembrie, cu deschiderea Taberei Militare de către Garda Națională din Alba Iulia.

Tot joi, la ora 12:00, vor fi inaugurate Târgul meșterilor populari și Expoziția de pictură. Seara, la ora 19:00, pe scena amplasată în stațiunea Sărata Monteoru vor urca Orchestra Municipală de muzică populară „Frații ADVAHOV” și Ansamblul de muzică ușoară „Alex Calancea Band”.

Vineri vor avea loc tabere militare, precum și lansarea volumului părintelui Mihail Milea, eveniment desfășurat la Biblioteca Județean „Vasile Voiculescu” Buzău.

    • Papilelor gustative li se pregătește ceva!

Joi, la ora 16:30, în parcul din Sărata Monteoru va avea loc o degustare de produse tradiționale. Se vor servi preparate buzoiene, dar și gustări și vinuri de peste Prut.

Unul dintre cele mai așteptate momente artistice va avea loc vineri și îi va avea drept protagoniști pe membrii ansamblului etnografic „Plăieșii” din Republica Moldova. La fel ca joi, seara se va încheia cu un impresionant foc de artificii.

Duminică vor fi organizate ateliere de pictură ale elevilor de la Liceul de Arte „Margareta Sterian” Buzău, iar buna dispoziție va fi asigurată de Ansamblul folcloric „Plaiurile Mioriței” Buzău.

La eveniment va participa și o delegație din partea municipiului Chișinău și a sectorului Botanica, în frunte cu primarul general, Ion Ceban, și cu pretorul sectorului, Diana Guba.

  • Participarea la eveniment, condiționată de câțiva factori.

Participarea la concerte este permisă pentru persoanele care îndeplinesc UNA din următoarele condiţii:

  1. Adeverinţă de vaccinare;
  2. Rezultat negativ al unui test PCR (nu mai vechi de 72 de ore);
  3. Rezultat negativ al unui test antigen rapid (nu mai vechi de 24 de ore);
  4. Se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-COV-2;

Pentru persoanele care nu îndeplinesc niciuna dintre cele patru condiții, Consiliul Județean va pune la dispoziție un punct de testare rapidă GRATUIT înainte de acces.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button