Știrile zilei

Șapte angajați din UPU, infectați cu coronavirus

Șapte angajați ai Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Buzău sunt infectați cu SARS-CoV-2 și au fost internați în spitalele pentru tratarea temutului virus.

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Buzău, Claudiu Damian, în acest moment nu este afectată activitatea secției UPU, având în vedere că doar șapte din cei 155 de angajați au fost confirmați. Este posibil ca situația să se fi schimbat în ultimele 24 de ore, iar numărul angajaților infectați să fi crescut.

Chiar și așa, conducerea SJU Buzău a gestionat bine criza prin care trecem, doar 39 de angajați din cei peste 1000 ai unității medicale fiind infectați. Mulți dintre aceștia au fost deja declarați vindecați și externați.

De câteva zile, DSP Buzău nu mai prezintă situația detaliată a pacienților nou infectați, așa încât este greu de spus dacă numărul infectărilor din spital a crescut. În ceea ce privește secția UPU, se pare că printre pacienți se numără asistente, infirmiere și un brancardier, în timp ce medicii par să fi fost ocoliți de virus.

Șeful secției, dr. Adrian Zoican, se află în concediu de aproape două săptămâni, locul său fiind ținut în această perioadă de medicul Robert Irimie.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: