Știrile zilei

Șapte noi cazuri de coronavirus, dar pe cine mai interesează?

Cei care cred că există mult mit în spatele acestei „povești” pot sta liniștiți; nu s-a întâmplat nimic nou.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în județul Buzău au mai fost confirmate 7 cazuri de infectare cu Coronavirus. Din totalul pacienților, 4 sunt cadre medicale pe secția Medicală a Spitalului Județean de Urgență Buzău.

Cazurile 182-188:

 • 4 cadre medicale din Secția Medicală a Spitalului Județean de Urgență Buzău (două infirmiere și două asistente)
 • 1 sugar în vârstă de o lună, internat cu simptomatologie în Secția Pediatrie a SJU Buzău (izolat), transferat la Spitalul ”Victor Babeș” din București.
 • 1 pacient cu dializă, sex feminin, 67 de ani, depistat în urma testării conform metodologiei. A fost internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, izolat, de unde, de trei ori pe săptămână, va fi transportat la Centrul de Dializă pentru efectuarea ședințelor.
 • 1 pacient, sex feminin, 39 de ani, însărcinată în luna a opta, internată la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, contact direct cu cazul 160. (cazul 160: pacient sex masculin, 53 ani, personal medical la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat).

Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Bebelușul a fost izolat si ulterior transferat la Spitalul Victor Babeș din Capitală, cu o stare generală bună. Cele patru cadre medicale infectate au ajuns la același spital.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

3 comentarii

 1. Intereseaza, d-nule redactor, caci realitatea simpla este ca acestea sunt cazuri de oameni care s-au infectat cu saptamani bune in urma si care au si circulat in comunitate, fara a sti ca au si pot transmite acest virus care, totusi, ia vieti… „pe banda rulanta”, Doamne, Fereste! :Cu fiecare caz, din ianuarie, creste… „pielea groasa” si se simte mai putin, dar… cine nu e prot realizeaza implicatiile si gravitatea. E normal sa scada interesul pentru asta, cand, deja, devine rutina, devine ceva comun sa apara cazuri noi, dar nu e lipsit de importanta faptul ca aceste cazuri apar.
  Am urmarit evolutia cazurilor din ianuarie, in China si in Asia, zilnic. Apoi… am urmarit evolutia in Europa, zilnic, si, in timp, doar o data la cateva zile… in Asia. Apoi… am urmarit evolutia in Romania, zilnic, si, doar o data la cateva zile, evolutia din Europa si, o data la mult mai multe zile, pe cea din Asia si restul lumii. Acum… urmaresc zilnic evolutia in orasul in care locuiesc si doar o data la cateva zile pe cea din tara si, si mai rar, pe cea din Europa si, si mai rar de atat, pe cea din restul lumii. E normal si, psihologic, e de inteles. Daca eu – care citeam stirile, in mod ales, o data la cateva zile bune sau si… cateva saptamani – cautam zilnic stiri despre acest virus, in China, dupa Anul Nou, si… acum caut asa, intelegand macar decent gravitatea situatiei, nu puteti sa va lasati dezamagit de lipsa interesului populatiei generale.
  Lucrul rau este ca lipsa interesului inseamna si ignorarea realitatii si, in acete conditii, ea este foarte periculoasa si duce – si va duce, Doamne, Fereste, dar… asta e, Doamne, Ajuta sa fie bine! – la lucruri cu consecinte reale, grave si foarte… „daunatoare”, tuturor.
  Mult succes in continuare si va multumim pentru munca facuta! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button