Știrile zilei

Șapte stații GPL din Buzău au fost închise

Tragedia de la Crevedia a declanșat un val de controale ale instituțiilor cu atribuții în domeniul verificării stațiilor de distribuție de carburanți și de gaz petrolifer lichefiat. Numai la Buzău, ISCIR a oprit temporar funcţionarea a șapte staţii GPL, ca urmare a unor nereguli constatate în documente.

În perioada 29 august – 12 septembrie, la nivelul judeţului Buzău au fost efectuate un număr de 20 de controale în urma cărora au fost oprite temporar 7 staţii de distribuţie GPL la autovehicule, dintre acestea 4 au fost sancţionate”, informează ISCIR, în urma unei solicitări Agerpres.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate de către inspectori a fost de 8.000 de lei.

  • Ce a dus la oprirea stațiilor?

Potrivit Inspecţiei Teritoriale ISCIR Ploieşti, în a cărei rază de competenţă se află judeţul Buzău, motivele dispunerii opririi temporare au fost lipsa documentelor specifice la locul de funcţionare şi neconcordonaţe referitoare la avizul obligatoriu de instalare eliberat de către ISCIR.

Dezastrul de la Crevedia, în care mai multe persoane și-au pierdut viața, a schimbat complet modul în care funcționează stațiile GPL. Din ce în ce mai mulți oameni nu mai reușesc să își reîncarce buteliile la stațiile GPL, deoarece tot mai mulți patroni refuză să mai facă acest lucru.

Deși extrem de periculoasă, practica era foarte întâlnită. Acum însă, stațiile GPL își iau toate măsurile de precauție, astfel încât să nu producă o altă explozie precum cea de la Crevedia.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!