Știrile zilei

Șase decese și 30 de noi îmbolnăviri, la Buzău

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au fost confirmate 30 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 1 an și 78 de ani. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

DSP mai transmite că au fost înregistrate 6 decese în rândul pacienților confirmați COVID-19. Toți cei șase aveau comorbidități:

DECES NR. 207: pacienta în vârstă de 69 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferată la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: diabet, astm, hipertensiune arterială.

DECES NR. 208: pacient în vârstă de 93 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Starea de sănătate se agravează treptat și survine decesul. Comorbidități: insuficiență cardiacă congestivă, accident vascular cerebral ischemic (în antecedente), boala Alzheimer.

DECES NR. 209: pacienta în vârstă de 84 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferată pe secția ATI a Spitalului Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: hipertensiune arterială, hepatită nespecificată.

DECES NR. 210: pacient în vârstă de 73 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat pe secția de Pneumologie. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: anemie secundară, sechele accident vascular cerebral, hipertensiune arterială.

DECES NR. 211: pacientă în vârstă de 68 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferata pe secția ATI a SJU Buzău. Evoluția clinică este nefavorabilă, iar pacienta a decedat. Comorbidități: mielom multiplu, anemie cronica, trombocitopenie.

DECES NR. 212: pacient în vârstă de 91 de ani se prezinta la UPU  a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat pe secția ATI. Starea generală se agravează rapid și survine decesul. Comorbidități: tumor benignă pulmonară, anemie moderată.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: