Știrile zilei

Locuitori rupți de lume, după ce apa a distrus podul de tuburi

În vreme ce guvernanții fac tururi electorale prin țară și se bat pe șefia partidului prezidențial, scoasă la mezat, locuitorii unui sat din comuna Lopătari sunt la mâna naturii după ce podul din turburi care îi conecta cu lumea a fost (pentru a câta oară?) distrus de apele învolburate ale Slănicului.

Instituția Prefectului județului Buzău și Primăria comunei Lopătari anunță că podul din tuburi care făcea legătura cu satul Vârteju a fost distrus, noaptea trecută, de viitura produsă pe râul Slănic. În sat nu se poate ajunge cu mașina, iar unii dintre localnici au nevoie de îngrijiri medicale, de alimente și de apă.

Conducerea Primăriei Lopătari s-a deplasat deja în teren și a evaluat situația. Viceprimarul comunei a mers cu alimente și apă, iar oamenii își pun acum toată speranța în edili:

„Ploile abundente din ultima perioada, au distrus trecerea peste Slanic, singura cale de acces auto, in satul Sareni. Astazi, impreuna cu angajații primariei, am mers in zona pentru a oferii locuitorilor cateva alimente, am discutat despre situatia din zona, cu ce le putem sta la dispozitie in aceasta perioada, daca exsista persoane care au nevoie de ingrijiri medicale, tratament, alimente, apa,etc. Oamenii au fost foarte incantati despre prezenta noastra in zona si despre modul cum gestionam situația . Locuitorii din celelalte zone nu sunt afectati de prepicipitatiile din ultima perioada. Sa auzim de bine!”, a scris viceprimarul Marian Oancea pe grupul de Facebook Comuna Lopătari – Buzău.

Accesul către satul Vârteju și cătunul Chirani se face acum doar pe o punte pietonală din punctul Jurubești, o rută ocolitoare pe care locuitorii în vârstă nu o pot folosi.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button