CORONAVIRUS

A săvârșit crime împotriva umanității, iar acum vrea să iasă din închisoare pe motiv că e bolnav

Torționarul Alexandru Vișinescu ar putea fi eliberat din închisoare după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis efectuarea unei expertize medico-legale pentru a se stabili dacă torţionarul, condamnat la 20 de ani de în­chisoare pentru crime împo­triva umanităţii, poate fi tratat în regim de detenție. Urmă­torul termen este stabilit pentru 12 septembrie. Magistraţii acestei instanţe au luat în discuţie cererea torţionarului buzoian de întrerupere a pedepsei din motive medicale.

În acest context, apă­rătorul lui Alexandru Vişinescu a depus la instanţă dosarul medical al clientului său, moment la care judecătorul a pus în discuţie, din oficiu, efectuarea de către Institutul de ,,Medicină Legală“ Mina Minovici unei expertize medico-legale care să precizeze dacă Alexandru Vişinescu suferă de o boală care face imposibilă executarea pedepsei şi dacă se poate trata în penitenciar.

În februarie 2016, Alexandru Vişinescu, fost comandant al Penitenciarului Râmnicu Să­rat, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 20 de ani de închisoare pentru săvârşirea de infracţiuni contra uma­nităţii, în legătură cu abuzurile exercitate asupra deţinuţilor politici.

Tot atunci, instanţa a dispus degradarea militară a lui Alexandru Vişinescu, acesta având de plătit, în solidar cu Ministerul Finan­ţelor Publice, Ministerul de Interne şi Administraţia Naţi­onală a Penitenciarelor, des­păgubiri de 300.000 euro către trei părţi civile, urmaşi ai deţinuţilor închişi la Râmnicu Sărat: Nicoleta Eremia (50.000 euro), Elena Iacob (100.000 euro) şi Anca Cernea (150.000 euro).

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close