EducaţieȘtirile zilei

Scandal în educația buzoiană. O profesoară de la Hasdeu îl acuză pe șeful IȘJ de implicare în concursul pentru directori

Inspectorul Ionel Meiroșu neagă acuzațiile și spune că întregul concurs s-a desfășurat corect.

Acuzații dure ale profesoarei Elena Năstăsoiu de la Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, la adresa inspectorului școlar general Ionel Meiroșu. În cadrul unei emisiuni televizate, profesoara de istorie l-a acuzat pe șeful învățământului buzoian că a influențat proba practică a concursului la care ea a participat, determinând, în final, eșecul acesteia.

Totul a început după ce profesoara de istorie Elena Năstăsoiu a participat la o emisiune televizată moderată de jurnalistul Mihai Bunăziua de la Campus TV. Încă de la început, gazda a anunțat că vor urma dezvăluiri importante, dar nimeni nu se aștepta ca acuzațiile la adresa șefului IȘJ să fie atât de dure și să vizeze (presupuse) fapte atât de grave.

Concret, profesoara de la titratul colegiu buzoian a povestit cum a ajuns să se înscrie la concursul pentru ocuparea funcției de director și, mai ales, ce momente neplăcute a trăit în momentul susținerii probei interviului.  Ea susține că șeful Inspectoratului Școlar Județean Buzău s-a implicat direct în organizarea concursului și că a intimidat-o chiar în timpul susținerii probei.

În final, profesoara Virginia Mândruță Tănăsescu a câștigat concursul pentru ocuparea funcției de director, în timp ce profesoara Anca Florea a devenit director adjunct.

Spre sfârșitul emisiunii, inspectorul școlar general, Ionel Meiroșu, a intervenit telefonic în emisiune. Șeful învățământului buzoian a declarat că nu o cunoaște pe Elena Năstăsoiu și că proba concursului s-a desfășurat corect, conform regulamentului stabilit de minister.

Profesorul Ionel Meiroșu a mai spus că nu ia declarațiile colegei sale ca pe niște acuzații, ci, mai degrabă, ca pe niște „discuții neprincipiale”. De asemenea, el a mai spus că ușa sa este deschisă pentru oricine și a invitat-o pe profesoara Elena Năstăsoiu să formuleze în scris nemulțumirile sale.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button