Știrile zilei

Scandal în fața școlii, într-o comună din Buzău

Începutul de an școlar a găsit comunitatea din satul Lunca (com. Rosetti) pe un butoi de pulbere, după ce Inspectoratul Școlar Județean ar fi decis comasarea unor școli și, implicit, închiderea unității de învățământ din localitate. Primarul a refuzat să transporte elevii cu microbuzul la noua școală, însă uită că el este cel care a aprobat, în luna ianuarie, noua rețea școlară ce prevedea comasarea.

Începând de ieri, cincizeci de elevi din Lunca, școală mare și cu tradiție, urmau să fie duși cu microbuzul până la școala de coordonare din C.A. Rosetti. Motivul, IȘJ Buzău a decis, la propunerea Consiliului Local, să pună lacătul pe ușa școlii din Lunca, din dorința de a face economii la buget.

Decizia ar fi fost luată cu mai multe luni în urmă, atunci când au fost aprobate planurile de încadrare. Scandalul miroase mai mult a vendetă personală, având în vedere faptul că propunerea de comasare a venit, în ianuarie, tocmai din partea primarului și a Consiliului Local.

Zilele trecute, primarul din Rosetti s-a răzgândit și a cerut redeschiderea școlii din Lunca, însă cuvântul decisiv l-au avut tot reprezentanții educației, La fel ca în județul Bistrița, unde părinții au făcut scandal după ce au găsit școala închisă în prima zi de școală, la Lunca nu s-au făcut ore, iar microbuzul școlar care urma să-i ducă pe copii la Rosetti a rămas și fără șofer.

Nemulțumit, primarul Ionel Cânjău nu i-a permis șoferului să efectueze curse cu elevii, motiv pentru care începerea școlii s-a produs doar pe hârtie. Astăzi, protestele în fața școlii continuă.

La fața locului s-a deplasat și inspectorul școlar general, Ionel Meiroșu, în încercarea de a face pace și a le respecta elevilor dreptul la educație. Situația este însă departe de a fi dezamorsată.

Pe fir ar fi intrat și Prefectura, care vrea să facă lumină în acest caz. Vom reveni cu amănunte.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button