Știrile zilei

Scandal, într-un centru de carantină din Buzău!

A fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a-i liniști pe câțiva bărbați plasați în carantină la hotelul sportivilor din incinta LPS Buzău. Apelul de ajutor a venit din partea asistentelor medicale din clădire, angajate nevoite să își desfășoare activitatea într-un mediu extrem de dur.

Zilnic, spun asistentele medicale, numeroase persoane plasate în carantină în spațiile din Buzău își varsă oful de angajate pentru diversele probleme avute: nu pot primi vizite, nu au țigări, vor băuturi alcoolice, meniul nu e satisfăcător, hârtia igienică e roz și nu are trei straturi, iar lista poate continua.

De multe ori, conflictele verbale se încheie cu o tiradă de sudălmi adresate asistentelor. Alteori, când angajatele simt că vorbele se pot transforma în pumni, sună la 112 sau apelează la jandarmii care păzesc clădirea.

„Jandarmii au fost sesizați pentru a acționa în interiorul a două centre de carantină pentru aplanarea unor stări conflictuale, desfășurându-se și o acțiune preventivă, persoanele carantinate aflând sancțiunile ce se pot aplica în situația încălcării normelor în materie.”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Buzău.

Pe de altă parte, mulți dintre buzoienii din centrele de carantină se plâng de condițiile de cazare: igiena precară (Poiana Pinului), lipsa prosoapelor, raționalizarea căldurii și regimul „de detenție” pe care trebuie să îl îndure.

În ultimele 24 de ore, structurile IPJ Buzău împreună cu Poliția Locală au continuat activitățile de control al persoanelor aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 2057 de persoane. În acest interval au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7500 de lei. Totodată, au mai fost aplicate 306 sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor din Ordonanța Militară nr. 2/ 2020 și din Ordonanța Militară nr. 3/2020, în valoare totală de aproape 6.000 de lei.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close