Știrile zilei

Scandal, într-un centru de carantină din Buzău

Descindere a jandarmilor, la un centru de carantină situat la intrarea în Buzău dinspre Mărăcineni

Șase persoane, care au încălcat regulile de conviețuire, ieșind din camerele unde erau izolați și vizitându-se între ele, s-au ales cu dosare penale. Persoanele respective au fost observate ieșind din camere, jandarmii intervenind în forță, dotați cu echipamente de protecție.
De precizat că cele șase persoane sunt contacți direcți ai celor șase cetățeni deja confirmați cu Covid-19, cu toții făcând parte dintr-un grup revenit din Anglia, pe data de 24 aprilie, atunci când au fost introduși direct într-un centru de carantină din municipiul Buzău.
„În ultimele 24 de ore, jandarmii buzoieni, cu sprijijul colegilor din Gruparea Mobila Ploiesti, au acționat atât independent, cât și în sistem integrat cu IPJ Buzău, în misiuni pentru aplicarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, iar în urma activităților desfășurate au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.000 lei. De asemenea, s-a acționat în interiorul centrelor de carantină pentru detensionarea unei stări conflictuale, respectiv pentru verificarea respectării de către persoanele aflate în carantină a regulilor stabilite de către organele de sănătate publică.  În urma controalelor efectuate, jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru săvârșirea infracțiunii de ”zădărnicirea combaterii bolilor”, faptă prevăzută de  art. 352, alin. 1 din Codul Penal, existând suspiciunea rezonabilă că 6 persoane ar fi încălcat regulile stabilite pentru spațiul de carantină, prin ieșirea din camerele repartizate pentru cazare, pentru a se vizita între ele sau a-și înmâna diferite obiecte de la o cameră la alta, creând astfel premisele răspândirii bolilor”, se precizează în comunicatul de presă al Prefecturii Buzău.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. „Dulce ca mierea e glontul patriei”, dupa cum spunea Petru Popescu.
    Oare de ce acum, in situatie de criza profunda, nu ne putem intoarce la niste adevaruri primordiale?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button