Politică

Scandal, la Colți: Primarul îl acuză pe preot că merge din casă-n casă și-i face anticampanie

Alegerile locale de luna aceasta găsesc localitatea Colți pe un butoi de pulbere. În frumoasa comună așezată pe muntele de chihlimbar nu mai e liniște după ce primarul în funcție, Pavel Petrișor Rădulescu, l-a acuzat public pe preotul satului, Petre Furtună, că se folosește de tradiția sfințirii caselor pentru a-l denigra și a promova candidatul opoziției. De cealaltă parte, slujitorul Domnului neagă acuzațiile ce i se aduc și spune că totul este o înscenare.

Vrajba dintre cei doi ar fi încolțit după ce edilul a aflat de la mai mulți săteni că părintele a început să meargă cu sfințirea caselor prin comună, lucru interzis în perioada de pandemie. Mai mult decât atât, susține primarul în funcție, părintele ar fi folosit acest pretext pentru a-l vorbi de rău pe edil și a promova candidatul PMP, Ștefan Gheorghe.

În sprijinul acuzațiilor sale, primarul de la Colți a transmis o serie de imagini în care se poate vedea cum un preot și dascălul său merg din casă în casă cu molifta. Rădulescu susține că are martori care i-au spus că părintele le-ar fi trecut pragul casei și l-ar fi promovat pe candidatul opoziției.

Pus în fața acestui val de acuzații, părintele Furtună a negat totul, spunând că aceasta este o altă strategie a primarului disperat că pierde alegerile. Slujitorul Domnului respinge și acuzațiile legate  de mersul cu sfințirea caselor, spunând că sunt falsificate de primar:

„El are camere de supraveghere la intrarea în curte și cred că a schimbat data (…). Nu, nu am mers cu sfințirea în luna septembrie.(…) Oricum, nouă ni s-a dat voie să facem serviciile religioase afară, în curtea bisericii, odată cu deschiderea restaurantelor.”, a transmis părintele.

Preotul a mai spus că niciodată comunitatea din Colți nu a fost atât de învrăjbită, dar că el nu se va transforma într-un agent electoral și nu va amesteca misiunea de preot cu politica. La rândul său, el l-a acuzat pe primar că înființează conturi false pentru a-i denigra pe cei care aleg să nu-l voteze.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close