Politică Știrile zilei

SCANDAL la Nehoiu! | S-a întâmplat azi-noapte

Scandal cu iz electoral la Nehoiu, acolo unde PSD acuză PNL și pe președintele acestuia, Mircea Posea, că ar fi distribuit cetățenilor un ziar de campanie ilegal. Social-democrații transmit că au sesizat instituțiile competente.

Totul ar fi început pe data de 11 mai 2019, susține PSD, atunci când, profitând de evenimentul Zilele Orașului Nehoiu, liberalii au distribuit în mulțime ziare în care atacă administrația locală.

Paharul s-a umplut în momentul în care PNL ar fi redactat și distribuit un al doilea ziar, considerat ilegal pentru că nu conține, printre altele, codul unic de la Autoritatea Electorală Permanentă si tirajul. În afară de acest aspect, social-democrații mai afirmă că ziarul difuzează informații false despre PSD, cu scopul de a-l discredita.

PNL a încălcat grav Legea partidelor politice și a campaniilor electorale! 

Partidul Social Democrat a sesizat Autoritatea Electorală Permanentă și Biroul Electoral Central, după ce filiala Nehoiu a Partidului Național Liberal și președintele acesteia, Mircea Posea, au încălcat grav prevederile Legii partidelor politice și a campaniilor electorale. PNL a realizat și distribuit la Nehoiu un ziar de campanie ilegal și mincinos, încălcând legea.

Intitulat „Gazeta de Nehoiu”, ziarul a fost distribuit pentru prima dată printre participanții la evenimentul Zilele Orașului Nehoiu din perioada 11-12 mai 2019. În noaptea de 23 spre 24 mai, Mircea Posea, președintele PNL Nehoiu  a distribuit un nou ziar ilegal, neînregistrat și realizat în regie proprie de către propaganda de partid, încălcând prevederile Legii nr. 334/2006.

Materialul reprezintă un atac grosolan la adresa administrației PSD, cetățenii fiind induși în eroare în mod voit, prin conținuturi nereale și calomnioase. De asemenea, ziarul nu are imprimate codul unic de înregistrare primit de la Autoritatea Electorală Permanentă, denumirea operatorului economic care l-a realizat și tirajul ziarului, așa cum prevăd legile în vigoare.

    PSD Buzău consideră atacul PNL Nehoiu o modalitate disperată, oneroasă și ilegală de a obține voturi și își menține convingerea că singura confruntare electorală va avea loc duminică, la urne., se arată în comunicatul de presă transmis de PSD. 

loading...

Redacția Reporter Buzoian

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5