Știrile zilei
ULTIMA ORĂ

Scandal monstru într-o comună din Buzău | Mascații sunt la fața locului

Comuna buzoiană Râmnicelu stă pe un butoi de pulbere, după ce o secție de votare a devenit, azi-noapte, scena unor confruntări violente între reprezentanții a două partide politice.

Totul ar fi început la scurt timp după închiderea urnelor, când un reprezentantul unui partid politic ar fi anunțat că a descoperit mai multe ștampile folosite la votare în geanta șefei de seție.

A urmat un scandal mostru între reprezentanții și susținătorii celor două partide, PSD și PRO România, fiind nevoie de intervenția mascaților care să calmeze spiritele.

Mai mult, IPJ Buzău a precizat că persoane din exterior au aruncat cu pietre înspre secție, spărgând geamurile. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

De altfel, la această oră, zona secției de votare din Râmnnicelu este împânzită de forțe ale Poliției și Jandarmieriei, dislocate aici pentru a preveni reizbucnirea conflictului.

„În noaptea de 09/10 iunie, în jurul orei 01.15, dupa încheierea procesului de votare, polițiștii din Buzău au fost sesizați cu privire la faptul că președinta unei secții de votare ar avea în geantă ștampile folosite în procesul de vot, precum și mai multe buletine de vot, existând suspiciuni cu privire la legalitatea votării.

Imediat după primirea sesizării, o echipă complexă s-a deplasat la fața locului pentru verificarea aspectelor semnalate.

De asemenea, având în vedere că membrii comisiei manifestau o stare de agitație, au fost direcționați inclusiv luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și jandarmi.

Pe fondul sesizării și a bănuielii unei posibile fapte în context electoral, mai multe persoane aflate în proximitatea secției de votare ar fi aruncat cu pietre spre secția de votare, împrejurare în care geamurile unor ferestre și uși ale încăperii au fost sparte, fără a fi rănite persoane.

Persoanele din exteriorul secției au fost dispersate cu rapiditate, în secția de votare s-a restabilit climatul de liniște, context în care a fost reluat procesul de numărare a buletinelor de vot.

Sub coordonarea parchetului, au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de atac prin orice mijloace asupra localului secției de votare și sustragere sau distrugerea de înscrisuri, pentru a se stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale acestora și în vederea aplicării măsurilor legale.

Totodată, polițiștii continuă verificările cu privire la identificarea și depistarea tuturor persoanelor care, prin acțiunile lor, au încercat afectarea climatului de ordine publică, în vederea luării măsurilor legale.”, a transmis, astăzi, IPJ Buzău.

Video: Campus Buzău

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. …”s-a restabilit climatul de liniște..”!!😂🤔😂!… până la urmă aia avea ștampile și buletine de vot în poșetă???…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button