AdministrațieȘtirile zilei

SCANDALOS: Primăria Mărăcineni a primit 4 miliarde pentru 3 curți inundate. Bilanțul „calamităților” – DOCUMENT

Mai multe primării de comune din județul Buzău au solicitat și primit de la Consiliul Județean sume din fondul de rezervă al bugetului, pentru înlăturarea efectelor calamităților din luna iulie.
Printre acestea se află și Primăria comunei Mărăcineni, care a primit din partea administrației județene sume de bani pentru că a intervenit în comună în vederea remedierii problemelor cauzate de ploile torențiale din perioada 08-12.07. 2014.
În „Procesul verbal intervenție fenomene periculoase”, semnat de primarul Constantin Dumitru, se arată că, în urma poilor, „au fost inundate 3 case (curți exterioare) în zona Mangă, intervenindu-se la evacuarea apei cu motopompele și vitanja proprie din dotare”.
Tot aici se mai arată că, pentru normalizarea situației s-a intervenit cu utilajele din dotare: vitanjă, buldoexcavator, motopompe, camionetă, și basculă, ceea ce ne face să ne întrebăm dacă nu cumva, intervenția în astfel de situații ar fi fost absolut legitimă și justificată, fără să fie nevoie ca sumele cheltuite să fie imputate Consiliului Județean.
Pentru a fi și mai credibili, reprezentanții din primărie au trimis pe masa consilierilor județeni un alt document datat, 11.02.2014, în care se face referire la intervenția Comitetului Local pentru Situații de Urgență pentru curățarea drumurilor de gheață și zăpadă. (?!)
Deși consilierii PDL redactaseră un amendament la proiectul de hotărâre prin care erau alocate fondurile către primării, acesta a fost respins, „grație” votului aleșilor PSD și PNL.
  • Într-o situație similară se află și Primăria Vadu Pașii, care a trimis Consiliului Județean Buzău o „telegramă”, dacă e să judecăm după amploarea discursului, prin care cere autorității județene suma de 100.000 de lei, bani necesari reparației și întreținerii drumurilor deteriorate de condițiile meteorologice nefavorabile din ultima perioadă.
Nemulțumirea consilierilor democrat-liberali este cu atât mai mare cu cât oficialii din Primărie nu au redactat un deviz în care să se precizeze clar cantitățile aferente lucrărilor efectuate de o firmă deja celebră în județ:
„Este făcut un deviz estimativ care nu are trecute cantitățile. Pe ce să îi dăm noi acești bani? Cred că niciunul dintre dumneavoastră nu și-ar asuma această responsabilitate”, a precizat pentru Ziua de Buzău consilierul județean Raul Florescu.
În urma supunerii la vot, majoritatea din Consiliul Județean a decis ca, din fondul de rezervă să fie alocate fonduri către zece unități administrativ-teritoriale.
Procesul-verbal prin care Primaria Maracineni solicita o suma de bani
Vezi AICI cum s-au repartizat sumele catre cele 10 primariiloading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: